PARTIZAN OSTAO BEZ TRENERA – Direktor: Jedini način da pomerimo ekipu

Ivan Steljić, više nije na kormilu ženske ekipe Partizana. Dan posle poraza od novajlije u Super ligi ekipe Beograda, ukupno trećeg od starta sezone, čelnici iz Humske zahvalili su se nekadašnje igraču, do juče i šefu struke dama.

– Posle poraza od Beograda, iako ponosno mogu da kažem da su nastupale igračice 2004 godište, u razgovoru sa predsednikom kluba Željkom Tanaskovićem, prihvatio sam odgovornost. Sve u želji da se ekipa razmrda i da se pomogne klubu da ne završi sezonu na poziciji na kojoj se trenutno nalazi. U ovakvim situacijama trener je taj koji snosi odgovornost i oberučke je prihvatam, da Partizanu bolje – rekao je Steljić.

Željku Tanaskoviću, direktoru OK Partizan je bilo sve samo ne lako da  priča o „svežoj“, ni malo prijatnoj situaciji koja se desila u ženskom timu. U trenutku kada crno-bele drže fenjer posle tri kola i kada je dogovoreno da Ivan Steljić više ne bude predvodnik, Tanasković kaže otvoreno:

– U Steljića imam ogromno poverenje, izuzetno ga poštujem i kao čoveka i trenera, smatram da je ozbiljan stručnjak. Ipak, svako treba da radi na sebi, i ja kao sportski radnik i on kao trener. U celoj saradnji falio nam je rezultat koji bi upotpunio sve što radimo zajedno. Do toga nije došlo.

I zahvalili ste ste treneru Steljiću?

– Partizan je institucija i imamo obavezu da nešto mora da se uradi! Ne mogu da promenim 12 igračica. Trener Steljić je imao razumevanja za odluku i shvatio da je ovo najbolji način da pomerimo ekipu iz ovakve situacije.

Tekst Sportski žurnal