Partizan neočekivano dobija 750.000 evra od farmaceutske kompanije!

Telegraf sport piše…

Još pre osam godina potpisan ugovor o sponzorstvu, koji je ispoštovao samo klub iz Humske

Galenika, Partizan

Davno potpisani i jednostrano neispoštovani sponzorski ugovor, doneće Partizanu u skoroj budućnosti sasvim respektabilnu cifru – 750.000 evra (računajući kamate), koje se posle sudskog spora može kategorisati i kao svojevrsno obeštećenje, saznaje Telegraf.

Poraženi u ovom slučaju je farmaceutska kuća “Galenika”, koja na raznorazne načine pokušava da se ratosilja potraživanja iz Humske, iako je sud rekao svoje.

Radi se o ugovoru crno-belih, koji je potpisan sa “Galenikom” u mandatu Dragana Đurića još 2010. godine. Pomenuta farmaceutska kuća je sklopila dogovor sa crno-belima po kome je na ime sponzorstva trebalo da isplati oko 400.000 evra (tada 42.600.000 dinara).

Klub iz Humske je ispunio sve svoje obaveze isticanjem loga pomenute kompanije, ali je za uzvrat, umesto pomenutih 400.000 evra, Partizanu isplaćeno samo 20.000 evra, posle čega “Galenika” više nije poštovala ugovor.

Prvi put se za pomenuti spor saznalo 2013. godine, kada su pojedini članovi tadašnjeg Nadzornog odbora “Galenike” javno priznali da ugovor sa Partizanom jeste potpisan, ali ne i ispoštovan. Spor, naravno, ni tada nije rešen, pa je na kraju sve završilo pred sudom.

S obzirom na brzinu rešavanja sudskih procesa u našoj zemlji, vremenom su i kamate narasle i “dogurale” cifru do sasvim pristojnih 750.000 evra, u trenutku kada je proces okončan u korist crno-belih.

Sada ipak postoje i neki pritisci sa strane da se Partizan odrekne 500.000 evra i, umesto celog iznosa, prihvati naknadu od 250.000 evra. Ali teško da će se tako nešto dogoditi, jer niko u Humskoj nije baš toliki avanturista da zavlači ruku u sopstveni (prazan) džep.

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *