Partizan našao i trećeg rivala u Turskoj: Rumunska legenda testira crno-bele

Bilo je planirano da Partizan u prvom delu priprema, na kome je akcenat na sticanju snage, odigra i dve kontrolne utakmice, pa je bilo malo peripetija u vezi sa pronalaženjem rivala, jer su crno-beli ove godine dosta ranije stigli u Antaliju nego što je to inače praksa.

Ipak, struka je odlučila da ekipa odigra tri prijateljska duela, kako bi svi igrači dobili adekvatnu šansu i minutažu.

Ruminski Vitorul, koji sa klupe predvodi legendarni Georgi Hadži poslednji je “dodat” na listu rivala, ali će prvi na teren sa crno-belima i to u sredu 22. januara, od 11 časova. Istoga dana Partizan će odigrati još jednu utakmicu, a protivnik će biti poljska Krakovija, sa kojoj je tim iz Humske i prošle godine u ovo vreme u Turskoj takođe igrao trening meč (16 časova).

Pretposlednjeg dana izabranici Sava Miloševića će odigrati poslednji duel u prvoj fazi priprema, a protivnik će im biti slovački Ruženberok i to od 17 časova po Turskom, odnosno 15 časova po srpskom vremenu.

Što se tiče druge faze rada u Kataru, crno-beli će boraviti u Emiratima od 31. januara do 10. februara, a boravak na egzotičnoj destinaciji je besplatan, odnosno sve ide na račun domaćina, koji organizuje turnir na kome, pored kluba iz Humske, učestvuju Spartak i Lokomotiva iz Moskve, kao i Rostov.

Poznat je i raspored mečeva na pomenutom turniru: Partizan – Lokomotiva, Spartak Rostov (1. februar); Rostov – Partizan (4. februar); Lokomotiva – Spartak (5. februar), Spartak – Partizan (8. februar); Rostov – Lokomotiva (9. februar).

Izvor Telegraf sport