PARTIZAN NA UBEDLJIV NAČIN DOŠAO DO DRUGE TITULE U NIZU – 41:0 (19:0)!

Titula je (ponovo) crno-bela!

Ragbisti Partizana su više nego ubedljivo pobedili Rad u trećoj utakmici plej-ofa Prvenstva Srbije u ragbiju 15. Iako je ovaj meč trebalo da na neizvestan način odluči prvaka Srbije u ragbiju 15, on je u tom smislu pomalo razočarao – Partizan je u svakom pogledu bio na znatno višem nivou od rivala. Crno-beli su, uz gromoglasan huk sa tribine, osvojili plej-of seriju sveukupnim rezultatom 2:1 i time postali šampioni Srbije za 2019. godinu rezultatom 41:0 (19:0).

“Građevinari” su prethodne subote imali prilike da završe plej-of seriju i postanu prvaci, ali su ubedljivo poraženi. Očekivalo se da u “majstorici” oni uzvrate jačom merom i iskoriste drugu meč loptu. Međutim, Rad u ovoj utakmici nije imao šta da traži i to je bilo jasno od početka. Crno-beli su furiozno započeli meč i poluvreme završili sa odličnih 19 poena razlike. Već tada je bilo jasno da će Radu trebati mnogo snage da se vrati u meč, snage koju ta ekipa danas prosto nije imala. Tako je slavlje na tribinama ragbi terena počelo daleko pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Izabranici Marka Prijića tako su postali uzastopni prvaci Srbije u ragbiju 15. Sezona je bila poprilično duga i naporna i iako je Partizan bio ubedljiv u plej-of seriji, dosta rada je uloženo da bi se odbranila titula iz 2018. godine. Na kraju, u bogatu vitrinu najtrofejnijeg srpskog ragbi kluba dodaće se još jedan pehar. 

Partizan za dve nedelje startuje učešće u Kupu Srbije. “Parnom valjku” će u polufinalu ovog takmičenja protivnik biti Dinamo 1954. Do tada, uživajmo u tituli!

SASTAVI:

RK Partizan: Miloš Joksimović, Ivan Spasenović, Ivan Rodić, Đorđe Preradojević, Aleksandar Krstić, Velibor Srećković, Vukašin Medić, Stefan Đorđević, Borislav Radić, Aleksandar Andrić, Nikola Glišić, Aleksa Šošić, Vladimir Dejanović, Zoran Radeka, Igor Dejanović, Aleksandar Ljubičić, Radovan Stanić, Nedeljko Savić, Petar Bućan, Uroš Stamenkov, Marko Raspet, Marko Mažar, Nenad Matejić.

RK Rad: Vladimir Đukić, Milan Trojkić, Nemanja Rikalović, Vojin Karanović, Mirko Ranković, Relja Pećanac, Stanislav Ljubičić, Alen Ćosović, Milan Mitrović, Srđan Božić, Miroslav Jocić, Vladimir Radulović, Uroš Babić, Enes Isaki, Bogdan Stojanović, Srđan Nikolić, Aleksandar Aleksić.

Zahvaljujemo se Dušanu i Slobodanu Sandiću na fotografijama.

Zvanični sajt RK Partizan