Partizan na Paliću napravio veliki korak ka ekipnoj tituli prvaka države

Proteklog vikenda na jezeru Palić kod Subotice održano je Prvenstvo Srbije u veslanju za seniore/ke, juniore/ke i kadete/kinje u svim veslačkim disciplinama. Snage je odmerilo 150 posada iz 15 veslačkih klubova iz Srbije. Partizan je najbolji sa 6,25 zlatnih medalja

Naš Klub je napravio veliki korak za ovogodišnjoj ekipnoj titulu prvaka Srbije. Posle državnog šampionata na kojem su se od 28. do 30. juna 2019. na Paliću na “meniju” našle borbe za titule u seniorskoj, juniorskoj i kadetkoj konkurenciji, Partizan je sa 6.25 zlatnih odličja vodeći u ukupnom plasmanu i kao lider ulazi u poslednji čin prvenstva koji će se odigrati 21. septembra u Beogradu kada će se za odličja na najjačem i najznačajnijem domaćem takmičenju ogledati pioniri i pionirke. Drugog finalnog dana šampionata na Paliću, u nedelju, 30. juna, naš Klub je izlio ukupno sedam odličja. Prvaci Srbije postali su Dušan Belić, Ranko Samardžija, Viktor Šušić i Veljko Matić s 6:45.23 u četvercu za juniore i Nemanja Luledžija, Luka Delić, Marko Marković, Dušan Cvetković, Dušan Belić, Ranko Samardžija,Viktor Šušić, Veljko Matić i kormilar Lazar Ivković 6:14.54 u osmrecu za juniore.

Do vicešampionskih titula sitgli su Maša Bugarski s 9:02.25 u skifu za juniorke i Anja Radinović, Ljubica Tešmanović, Jelena Trivan i Maša Bugarski s 7:41.72 u četverac skulu za juniorke, dok su se bronzanim odličjima okitili Vuk Švabić i Aleksa Momčilović s 7:31.77 u dubl skulu za juniore (drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 7:39.50), Anja Radinović i Jelena Trivan s 8:25.39 u dubl skulu za juniorke i Vanja Bogdanović, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić s 8:52.55 u četverac skulu za juniorke.

Vanja Bogdanović je s 10:38.81 zauzela šesto mesto u finalu skifa za juniorke, dok do finala dubl skula za juniore kroz kvalifikacije, koje su veslane u subotu popodne, nisu stigli Nikola Milošević i Ognjen Mitrović u dubl skulu za juniore (treće mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 7:44.60).

Odličnom skoru naših juniora i juniorki u nedelju treba dodati i srebro Partizanovog studentskog osmerca u sastavu David Popov, Aleksa Igić, Ilija Marković, Mihajlo Micić, Danilo Radovanović, Marko Zaharijević, Bogdan Stepić, Nenad Radonjić i kormilar Lazar Ivković do kojeg je stigao s vremenom 7:12.34.

Podsećanja radi prvog finalnog dana na Paliću, Partizan je osvojio devet odličja, od kojih je pet bilo najsjajnijih, a po dva srebrana i bronzana. Do zvanja šampiona države stigli su Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Nemanja Luludžija i Luka Delić u četvercu za kadete, Strahinja Pavišić, Andrija Štimec, Đorđe Kostić, Pavle Đukanović, Nemanja Luludžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković u osmercu za kadete, Igor Đerić i Miloš Vasić u dubl skulu za seniore, Miloš Vasić u dvojcu za seniore sa Martinom Mačkovićem iz Palića i Aleksandar Beđik, Igor Đerić i Nenad Beđik u četvercu za seniore u kojem je veslao i Viktor Pivač iz Grafičara. Vicešampionske titule iskovali su Jana Bugarski, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić u četverac skulu za kadetkinje i Aleksandar Aleksandrov u skifu za seniore, dok su bronzane medalje prigrabili Marko Marjanović i Strahinja Janković s 7:49.30 u dvojcu za kadete i Ljubica Tešmanović u skifu za kadetkinje.

– Svi naši članovi zaslužuju velike pohvale za nastup na Prvenstvu Srbije, a posebno čestitam novim državnim prvacima, ali i osvajačima srebrnih i bronzanih odličja. Posle prvog dela šampionata, tj. okršaja u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, vodeći smo u generalnom plasmanu, a ja se nadam da će naši pioniri i pionirke uspeti da zadrže tu prednost i da ćemo 21. septembra uspeti da se okitimo titulom ekipnog državnog prvaka. Svesni smo da je na našim najmlađim takmičarima ogromna odgovornost, ali verujem da će uz studiozan i posvećen rad uspeti da do šampionata podignu formu na najviši mogući nivo – kazao je prvi trener Partizana Aleksandar Ivković i dodao – Koristim ovu priliku da se zahvalim svim našim seniorima koji su učestovali na šampionatu iako su u sred priprema za Svetsko prvenstvo u Lincu. U svakom slučaju mnogo su doprineli da u tesnoj i jakoj konkurenciji ostvarimo najbolji učinak od svih klubova na Paliću. Takođe, zahvaljujem se i Bugarinu Aleksandu Aleksandrovu koji je naš član od 2015. Došao je da vesla za nas, a žao mi je što zbog bolesti nije bio u mogućnosti da se prikaže u najboljem svetlu, osvojivši na kraju srebro u skifu za seniore.