PARTIZAN NA ISPITU U LITVANIJI: Pobedite konačno taj Ritas!

Crno-beli nanizali čak šest poraza od litvanskog tima u Evrokupu, a danas (18.00) imaju priliku da konačno prekinu lošu tradiciju

Okršaj Litvanije i Srbije na dva fronta! Sinoć su u okviru kvalifikacija za Euro igrale dve fudbalske reprezentacije, a večeras je red na klupsku košarku.


Lijetuvos dočekuje Partizan u okviru 3. kola Evrokupa, a crno-beli posle užasne partije u Kopru protiv Primorske moraju i mogu mnogo bolje. Ritas je očigledno tim koji je vrlo opasan na domaćem terenu, a to je prva osetila Lokomotiva Kubanj. Interesantno je da litvanski tim ne zna za poraz od Partizana u Evrokupu već šest uzastopnih mečeva.


Verovatno u Evropi ne postoji tim koji na početku sezone ima više dalekih putovanja od Partizana. Od deset utakmica, čak osam gostovanja.


– Ako razmišljamo o umoru, bićemo umorni. Nema umora, samo je naporno jer ne uspevamo da treniramo kako treba. Fizički je dosta težak period, ali tako je i idemo dalje. Teška utakmica je pred nama, Ritas igra snažno na svom parketu, razvalili su Lokomotivu, postavili „svetski rekord“ od 40 poena za jednu četvrtinu, mlada su ekipa, puna energije i trebaće nam mudrosti, strpljenja i pameti – istakao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri.


Kakva je situacija u Ritasu, najbolje zna centar Partizana Arcjom Parahuski.


– To je moj bivši tim, zadržali su glavne domaće igrače od prošle sezone, imaće podršku 10.000 ljudi, igraju dobro na domaćem terenu. Kao neko ko je igrao sa mnogim prvotimcima Ritasa, pokušaću da dam neki savet mojim saigračima kako bih im barem malo olakšao posao – poručio je Parahuski.

Tekst preuzet sa portala Kurir sport