Partizan na dobrom putu da narednih dana angažuje još dvojicu zimskih novajlija

Jedan je stigao, dvojica su na pragu. U Partizanu su ubrzali aktivnosti oko angažovanja novih pojačanja u ovom zimskom prelaznom roku. Posle promocije Muse Ndžaja, po sličnom “norveškom receptu” crno-beli žele da dovedu i ofanzivnog vezistu Tokmaka Tokija Nguena. Drugi pik je napadač Dejan Georgijević iz Ferencvaroša, momak ponikao u Partizanovoj školi fudbala.

Tokmak Toki Nguen (25) danasje stigao u Beograd na pregovore. Rođen je u Keniji, ali se već kao petogodišnjak preselio u Norvešku, tako da je do sada nastupao samo za mlađe kategorije ove države. Karijeru je počeo u Stromgodsetu, za ovaj tim je od 2011. odigrao 78 utakmica i postigao 16 golova. Kratak period proveo je na pozajmicama u Berumu i Mijondalenu. Za selekcije Norveške (U-18) i (U-19) odigrao je po jednu utakmicu.

Tokmak je ugovorom vezan za Stromgodset do juna i Norvežani ga neće pustiti bez određenog obeštećenja. U Partizanu su procenili da je Kenijac kvalitetan igrač i zato su intenzivirani pregovori oko njegovog dovođenja. Ukoliko se ostvare namere, crno-beli će dobiti i drugog afričkog Norvežanina, jer i Musa Ndžaje stiže iz Stabeka.

Ovih dana očekuje se i dolazak Dejana Georgijevića, centarfora Ferencvaroša. Danas mu je rođendan, napunio je 25 godina, pa bi mu povratak u matični klub bio najlepši poklon. Prva opcija je da bude pozajmljen do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora od Mađara.

Georgijević kao član Voždovca u duelu sa Evertonom Foto: M. Vukadinović

Georgijević je bio priključen prvom timu Partizana 2011. kao talentovani špic prvo kod Aleksandra Stanojevića, a zatim je bio u kombinaciji za vreme prvog mandata Marka Nikolića. Nije upisao debi u najjačoj postavi. Posle toga, igrao je u Teleoptiku, pa po jednu sezonu u Spartaku iz Subotice i Inđiji. Od 2016. dve sezone je nosio dres Voždovca, u kome je postigao 12 golova na 41 utakmici. Na startu ove sezone prelazi u Ferencvaroš, gde je odigrao sedam utakmica i postigao jedan gol. Povrede su ga omele da se nametne i ostvari bolji učinak, pa bi povratkom u Partizan dobio pravu priliku da oživi karijeru. 

MARKOVIĆ BLIZU ĐENOVE
SVETOZAR Marković (18), supertalentovani defanzivac Partizana, mogao bi ove zime da se preseli u Seriju A. Crno-beli su za Markovića dobili ponudu Đenove vrednu 3,5 miliona evra i ovaj transfer bi uskoro trebalo da se ozvaniči.

Tekst :Večernje novosti