Partizan kreće u akciju: Prvi cilj – Ilija Stolica!

Mozzart sport piše…

Uspešna sezona na evropskoj sceni, po svemu sudeći, neće biti dovoljna Miroslavu Đukiću da zadrži posao u Humskoj 1, iz prostog razloga što nije uspeo na superligaškoj. Bez obzira na učinak u revanšu polufinala Kupa Srbije i eventualnoj borbi za trofej (ako prođe Čukarički) aktuelni trener Partizana će privesti takmičarsku godinu kraju, posle čega će završiti drugi mandat na Topčiderskom brdu. Godinu dana pre isteka ugovorne obaveze.

Uprava crno-belih rešena je da okonča saradnju sa Đukićem zbog gubitka titule i nemogućnosti da napravi igru kakva se od očekivala, imajući u vidu da je pre deset godina Parni valjak izgledao daleko ubedljivije nego sadašnji. Trenutak u kome će se zahvaliti šefu struke na saradnji je daleko povoljniji od onih u kome su čelnici raznije razmišljali o rastanku, pošto će na kraju sezone imati više aduta kojima mogu da manevršišu. Prvi se tiče dostupnih kandidata za klupu, jer niko nije želeo da preuzima ekipu usred sezone (posle poraza u Nišu) kad se prvi put pominjala odgovornost trenera, niti da privede posao, posle poraza na Banovom brdu.

Krug kanidata o kojima čelnici Partizana razmišljaju nije se promenio, ali redosled jeste. Za prvu opciju slovio je Vladimir Ivić, međutim, saznanje da je nekadšanji prvotimac i kasniji trener PAOK-a na meti Makabija iz Tel Aviva i da su izraelci s njim već počeli pregovore, naterao je odgovorne u Humskoj da se okrenu Iliji Stolici. Prema informacijama MOZZART Sporta, nekadašnji strateg Voždovca i Vojvodine je u ovom trenutku glavni cilj uprave za naslednika Miroslava Đukića. Pogotovo u situaciji kad je Marko Nikolić ugovorom „vezan“ za Videoton, a Aleksandar Stanojević – iako je kontaktiran više puta – odlučan da ne radi u skorije vreme u srpskom fudbalu.

Mada se šuška da je već postignut dogovor sa budućim trenerom (uživa velike simpatije čelnika još iz vremena dok je bio saradnik Zoranu Milinkoviću, a pogotovo zbog pobede nad Crvenom zvezdom u plej-of minule sezone, kad je Parnom valjku otvorio put ka tituli), iz Partizana uveravaju kako će sastanci sa potencijalnim kandidatima (čitaj: Stolicom) početi po okončanju praznika. S tim da je moguće da se taj termin za pregovore produži. Razlog: crno-bele očekuje u nedelju prvenstveni duel sa Napretkom, a u četvrtak 9. maja revanš sa Čukaričkim (prvi meč 2:4). Posle toga ostaje im da se što pre dogovore sa Ilijom Stolicom oko uslova saradnje i izbora saradnika.

Ako odgovor bude potvrdan, tek posle uvodnog čina i definisanja plana priprema, Partizan će krenuti u formiranje tima za novu sezonu. Naravno, u dogovoru sa novim trenerom i njegovim viđenjem ko iz aktuelnog kadra može da napusti ekipu, a kakav profil fudbalera mu je neophodan pre svega za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto će plasman u grupnu fazu tog takmičenja biri primarni cilj.

U međuvremenu otvoreno pitanje modela prekida saradnje sa Miroslavom Đukićem. S Topčiderskog brda se sve češće čuje glasa kako se ni njemu ne ostaje u Beogradu…

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport