Partizan – ko sve može da ide: Formula 6+2+1

Crno-beli će pokušati da rasterete kadar (neki kažu i finansije) puštanjem fudbalera skromnih minutaža i ne baš pohvalnog učinka

Rekonstrukcija Parnog valjka. Ili njegovih rezervnih delova. S obzirom na malu minutažu, posledično i skroman učinak, u slučaju pojedinaca i neispoljen kvalitet, u Partizanu su rešili da šestorici drugopozivaca ove zime dozvole promenu sredine, pored još dvojice stoji upitnik, pošto su ugovorima vezani za klubove iz inostranstva, dok će status najmanje jednog fudbalera zavisiti od eventualnih dolazaka.

Crno-beli neće praviti probleme golmanima Filipu Kljajiću i Nemanji Stevanoviću, štoperu Lazaru Ćirkoviću, levom beku Mohamedu el Moniru i krilnom vezisti Alenu Stevanoviću da napuste klub. Čak možda i za simbolično obeštećenje. Sa Topčiderskog brda u Seriju A otisnuće se mladi napadač Dušan Vlahović i to 30. decembra, kad postane punoletan, dok ostaje da struka proceni da li krilni napadač Teofilus Solomon i levi bek Nemanja Antonov imaju mesta u aktuelnoj generaciji i da li će centralni vezista Saša Marjanović ostati kao podrška i ponovo čekati šansu s klupe.

Sportski žurnal, u objašnjenju odluke da su Kljajić i Ćirković pred odlaskom, podseća da su obojica počeli sezonu, ali da su posle serije kikseva preseljeni na klupu, pali čak i u treći plan, te da golman nije ni mogao da dobije šansu za iskupljenje posle angažmanaVladimira Stojkovića, a da su potpisi Nemanje R. Miletića i Milana Mitrovića udaljili štopera od najboljih 11.

Lazar Ćirković bez takmičarske utakmice od duela sa Voždovcem

LAZAR ĆIRKOVIĆ BEZ TAKMIČARSKE UTAKMICE OD DUELA SA VOŽDOVCEM

Među igrače koji će uz dozvolu kluba potražiti novi spadaju još Libijac El Monir (odigrao samo dve utakmice, protiv Javora i Spartaka u uvodu prvenstva) i Alen Stevanović (zbog posledica povrede u avgustu mu se izjalovio transfer u sofijski Levski, a sad ga traže Japanci), dok činjenica da golman Nemanja Stevanović nije licenciran ni za domaća, ni za međunarodna takmičenja sugeriše da je i on na izlaznim vratima.

Prvu takmičarsku utakmicu u 2018. u Partizanu neće dočekati ni talentovani špic DušanVlahović, jer se po slovu letos sklopljenog ugovora pretposlednjeg januraskog dana seli u Fjorentinu, a za taj transfer klubu iz Humske 1 pripašće 1.500.000 evra.

Saša Marjanović protiv Vojvodine

SAŠA MARJANOVIĆ PROTIV VOJVODINE

Tu se završava spisak fudbalera čiji bi odlasci rasteretili glomazan kadar (neki kažu i finansije), dok ostaje da se reši status dvojice koji su u Beogradu na privremenom radu. Prvi je Teofilus Solomon, angažovan iz Rijeke, uz utisak da u prva četiri meseca nije nagovestio ni „p“ od pojačanja (nit’ gola, nit’ asistencije), dok je drugi Nemanja Antonov, pristigao iz švajcarskog Grashopersa (ne baš upečatljiv utisak na sedam takmičarskih mečeva). Obojica su dovedeni na pozajmice do kraja sezone, ali kako nisu oduševili, ne bi bilo iznenađenje da se pronađe način po kojem bi se vratili kod prvobitnih poslodavaca.

Za kraj, potezi u prelaznom roku (čitaj: dovođenje centralnog veznog) mogli bi da utiču na status Saše Marjanovića. Iskusnom Nišliji ostalo je još šest meseci ugovora, trenerMiroslav Đukić mu je povremeno davao šansu zahvaljujući rotacionom sistemu, ali ukoliko se ostvare želje rukovodstva po pitanju dolaska Radosava Petrovića iz Sportinga ili Dušana Jovančića iz Vojvodine, izvesno je da bi Marjanović potražio novu sredinu. Sebi bi obezbedio priliku da igra, a Partizanu nešto novca na ime obeštećenja…

(GRAFIKA: Nikola Stojković/ MOZZART Sport, FOTO: Star sport, MN Press)