“Partizan kao Atletiko Madrid” !?

Sportske net pišu…

Jedan od igrača od kojih se u narednoj sezoni ponajviše očekuje u Partizanu jeste novi napadač crno-belih Rikardo Gomeš.
Imao je blistavu golgetersku sezonu u portugalskom Nasionalu, što ga je i preporučilo za dolazak u Humsku, ali iako su pripreme u punom jeku, navijači Partizana još uvek nisu videli njegov golgeterski prvenac u crno-belom dresu.
Jedan od razloga jeste i povreda leđa koja ga je zadesila tokom ove nedelje, zbog koje nije igrao protiv Rostova (0:2) i od koje se još uvek oporavlja.
 
”Prvo sam osetio mali bol u leđima, pa onda sve jači i jači. Mislim da ću pauzirati dva-tri dana. Moram da priznam da je ritam rada znatno jači od onog na koji sam navikao u Portugaliji, ali kao i svaki profesionalac znam da ću morati da se naviknem i odgovorim obavezama na način na koji se to od mene očekuje”, objašnjava Rikardo, a prenose ”Novosti”.
Da nije ove povrede, prvi utisci po dolasku u Partizanu bili bi mu idealni. Ističe da je sjajno prihvaćen u ekipi, da se oseća kao da je već dugo ovde i to bi trebalo da se pozitivno odrazi i na njegove igre tokom predstojeće sezone.
Nestrpljiv je i da izađe pred ”grobare” o kojima je čuo mnogo toga lepog, a atmosferu koju oni prave na utakmicama već je osetio gledajući brojne video-klipove.
Ipak, ono što mu je najveća želja u ovom trenutku jeste da Partizan u narednoj sezoni igrom podseti na – Atletiko Madrid. Naravno, i sam će dati maksimalan doprinos u ostvarenju ovog cilja.
”Ono što mogu da obećam jeste da ću u svakom trenutku dati maksimum za ovaj klub. Učinak pojedinca nikada nije važan ako rezultat izostane. Voleo bih da funkcionišemo kao Atletiko Madrid, koji nema velike zvezde, ali igra odličan fudbal i postiže rezultate za respekt iz godine u godinu”,poručuje Rikardo Gomeš.