Partizan je nosilac do kraja Lige Evrope – evo i objašnjenja zašto!

Posle ispadanja Bazela i Vulverhemtona došlo je do pomeranja i plasmana Rena u grupe Lige šampiona i Sparte iz Praga u grupu Lige Evrope, sve je postalo jasno.

Pored Vojvodine, kojoj su rezultati u Ligi Evrope sinoć pomogli da krene kvalifikacije za Ligu Evrope od trećeg kola, od svega je “profitirao” i Partizan. Crno-beli će do kraja kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje biti povlašćeni rival.

Posle ispadanja Bazela i Vulverhemtona došlo je do pomeranja i plasmana Rena u grupe Lige šampiona i Sparte iz Praga u grupu Lige Evrope, postalo je jasno da će crno-beli i matematički biti nosioci u potencijalnom plej-ofu Lige Evrope, jer su sada treći iznad crte, pa čak i ispadanje Bešiktaša i Viktorije Plzenj iz kvalifikacija za Ligu šampiona ne bi moglo da ih pomeri sa mesta nosioca pre žreba.

Kako trenutno stoje stvari, potencijalni rivali Partizana u plej-ofu (ako do tamo i dođe) su Steaua, Granada, Milan, AZ Alkmar, AEK, Rendžers, Hapoel Ber Ševa, Maribor, LASK, Rozenborg, Apolon, Rostov i Rems.

Tekst preuzet sa portala Espreso