PARTIZAN IMA BUDUĆNOST: Veliki uspeh mlađih selekcija na međunarodnom turniru “Lions Handball Challenge”

Zvanični sajt RK Partizan

Turnir “Lions Handball Challenge” u Beogradu još jedan je dokaz da će Partizan u budućnosti moći da se uzda i osloni na svoje mlade nade.
Naš rukometni klub predstavljale su tri mlađe muške selekcije, a najuspešniji su bili dečaci rođeni 2002. godine. Trofej namenjen osvajaču turnira otišao je u ruke crno-belih posle pobede nad Studentskim gradom u finalu (16:14). Nisu izostala ni pojedinačna priznanja – Vojislavu Đorđeviću pripala je laskava titula MVP, dok je Nikola Vujičić proglašen za najperspektivnijeg igrača.
Generacija dečaka rođenih 2006. godine takođe se borila za titulu, i to protiv Studentskog grada, baš kao njihovi drugari koji su se prethodno okitili najsjajnijim odličjem. Regularan deo utakmice za prvo mesto završen je rezultatom 11:11, a pobednika su na kraju odlučili penali (15:16). Titula šampiona je ovoga puta pripala Studentskom gradu, dok su se crno-beli morali zadovoljiti srebrnom medaljom. Ni u ovoj kategoriji nisu izostale pojedinačne nagrade našim igračima – Ognjen Cenić je izabran za najkorisnijeg igrača, dok je Filip Milošević dobio priznanje za najperspektivnijeg.
Partizan je zauzeo osmo mesto u konkurenciji dečaka rođenih 2004. godine, ali glavni utisak sa ovog međunarodnog turnira jeste afirmacija i veliki napredak mladih talenata našeg kluba.
Pred njima je još naporniji rad u predstojećoj sezoni. Selekciju 2002. godišta očekuje međunarodni turnir u Sarajevu, dok će se generacija 2006.  pripremati za početak lige Beograda, koja je ujedno kvalifikacija za prvenstvo Srbije za oko pola godine.