Partizan gostuje u Novom Sadu (mogući sastavi, 16h- Arena sport 1)

Partizan od danas, posle dve godine, počinje „jesen” samo domaćih izazova. Današnje gostovanje Proleteru u Novom Sadu označiće crno-belima start novog puta čija su krajnja destinacija trofeji u prvenstvu i kupu.

Svesni su u Humskoj da im predstoji izuzetno težak posao da vrate titulu, bez obzira što za razliku od večitog rivala, izuzev sledeće sedmice kad će odigrati zaostali meč sa Radom i 158. večiti derbi protiv Crvene zvezde, neće imati utakmice na međunarodnoj sceni.

– Imaćemo malo više vremena za odmor u toku nedelje. Isto tako, naš najveći rival raspolaže sa bezmalo 30 igrača, tako da će sistemom rotacije raditi na tome da mu svi fudbaleri budu podjednako zastupljeni. To su ipak, Zvezdine brige, mi imamo našu putanju, probleme i izazove. I sada, kao i pre mesec dana, duvamo samo u svoju čorbu – osvrnuo se Zoran Bata Mirković, šef stručnog štaba Parnog valjka, na predstojeći za crno-bele lakši raspored u odnosu na jesen 2017.

U protekloj dvonedeljnoj pauzi zbog obaveza reprezentacija stručni štab na treninzima nije mogao da računa na deset igrača.

– Radili smo na fizičkoj kondiciji i taktičkim stvarima. Bio sam veoma zadovoljan kako je tim istrčao prijateljsku utakmicu protiv Teleoptika, taktičke detalje s treninga uspešno smo primenili u duelu sa našom filijalom. Kompletirali smo se tek u četvrtak povratkom mladih reprezentativaca i Gorana Zakarića iz Bosne i Hercegovine.

Iako je primetio umor kod članova državnih selekcija, naročito onih sa maksimalnom minutažom na dve utakmice, trener Partizana izuzev Nemanje R. Miletića računa na sve ostale fudbalere.

– Ritam je isti za nas i druge ekipe, tako da ćemo morati da zaboravimo na umor. Osim Miletića u startnoj jedanaestorici neće biti jednog stranca – najavio je Mirković ne otkrivajući ko će se između Rikarda, Enakea, Valijentea, Zakarića i Šćekića naći na klupi.

Posle dva duela u kupu (oba završena prolazom Partizana u dalje takmičenje) tim sa Slane bare i vicešampion Srbije sastaće se danas premijerno u borbi za bodove.

– Proleter je izuzetno dobro startovao, čvrsta je, disciplinovana, fizički izuzetno jaka i u prekidima opasna ekipa. Novosađani imaju interesantne pojedince Mirosavljeva, Tanasina, Mićića, Čovića, Čolovića… Sigurno da nas očekuje težak put do pobede. U istoj smo situaciji kao i pre pauze. Bodovi su nam bitni zbog priključka borbi za prvo mesto, sticanja samopouzdanja i još nekih stvari.

Malo je ekipa ofanzivno opredeljenih u okršajima s Parnim valjkom. Partizan će se verovatno i danas susresti s takvim stilom igrom protivnika, mada šef stručnog štaba crno-belih ostavlja mogućnost da bude i drugačije.

– Proleter će možda malo i da napadne, igra ipak, kod kuće. Imali bismo u toj varijanti malo više prostora za našu ideju. Novosađani ipak, ne daju i ne primaju mnogo golova, tako da će biti njihovih težnji za igrom na mali rezultat i u ovoj utakmici – zaključio je Mirković.