Partizan dočekuje Limož u meču bez takmičarskog značaja: Rastanak uz pobedu

Jesmo ostali bez šansi za prolaz u narednu rundu, ali bi trebalo da odigramo najbolje što možemo kako bismo nastavili da podižemo formu – poručuje Aranitović

 

PARTIZAN više nema šanse da prezimi u Evrokupu. Međutim, u duelu protiv Limoža (20.00) koji će biti poslednji ove sezone pred domaćom publikom sa etiketom drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, ima obavezu, kako kaže trener Nenad Čanak, da ide na trijumf.

– Pokušaćemo da ispravimo stvari koje su bile loše u meču sa MZT, pre svega da smanjimo prazan hod i da što duže držimo intervale igre u kojima je prisutan zadovoljavajući intenzitet u oba pravca – kaže Čanak, verujući da će publika, iako je danas veliki praznik u Srbiji, Sveti Nikola, ipak, naći vremena da podrži njegov tim.

I mladi Aleksandar Aranitović, koji je protiv Skopljanaca odigrao gotovo savršeno prvo poluvreme, ujedno najbolji meč otkad je letos stigao u Humsku, ističe da nedostatak takmičarskog značaja protiv francuskog velikana neće umanjiti želju crno-belih za dokazivanjem.

– Zadovoljniji smo posle duela sa MZT, jer nam je bila neophpodna pobeda da se uzdignemo. Sada je lakše, ali je još mnogo posla pred nama. Prvi je protiv Limoža. Jesmo ostali bez šansi za prolazak u narednu rundu, ali Partizan je Partizan. Trebalo bi da odigramo najbolje što možemo, kako bismo nastavili da podižemo formu, jer nas očekuju važni mečevi – kaže Aranitović.

Izvor : Večernje novosti