PARTIZAN DOČEKUJE LIJETUVOS RITAS: NEMA PREDAJE!

TRIJUMFOM u Zadru, Partizan je napravio odličnu uvertiru za ovosezonski evropski debi pred svojim navijačima protiv Lijetuvos ritasa (20.00), po važnosti drugog tima u Litvaniji. Međutim, trener crno-belih Miroslav Nikolić upozorava da su u pitanju nijanse između tima iz Vilnjusa i Žalgirisa.

– Naš rival je nedavno odigrao meč sa Žalgirisom, koji je evroligaš, na jednu loptu, što jasno znači da i on ima evroligaški kapacitet. Čak sedam stranaca je u ekipi, a idu na to da budu prvi u našoj grupi – kaže Nikolić.

U timu večeras neće biti povređenog Marka Čakarevića, koga muči list poslednjih desetak dana.

Marko nam mnogo znači, delujemo daleko stabilnije s njim na terenu, drži nam odbranu, i zato sam i insistirao na tome da ga potpišemo – objašnjava Nikolić, koji, bez obzira na to što će Partizan večeras biti oslabljen, ne gubi ratnički duh. – Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu. Da se ne ponavljam, znate i sami da imamo mladu ekipu i da osmorica igrača nikada nisu igrala u ABA ligi, ali kao na svakoj utakmici, idemo na pobedu. Nema predaje.

Partizan večeras neće moći da računa ni na novajliju Samarda Samjuelsa, čiji se dolazak očekuje danas.

– Svaki igrač znači, a Samardo je dobar, iskusan igrač. Znate kakvu je imao karijeru. Od njega očekujemo da preuzima na sebe odgovornost, da odlučuje, ali neće igrati sa Ritasom, niti za vikend u ABA ligi. Treba da budemo oprezni, da mu damo vreme da se adaptira, jer je bio u SAD proteklih nedelja.

Dolazak iskusnog centra neće promeniti kurs crno-belih.

– Klub, kao i ja, uvek je gajio najviše ciljeve. Treba da budemo strpljivi. U duelu sa Albom nismo bili spremni za Evropu, ali se mladi nisu predavali. Zatim smo Zadar dobili na vrućem terenu, “zategli” odbranu. U tom segmentu ćemo da napredujemo, i individualno i timski. Garantujem da ćemo igrati bolje, ali biće oscilacija. Na startu smo imali 300.000 evra, pa sam tako i počeo da pravim ekipu, uzeo dva mlada stranca. Posle smo podigli budžet, pa smo doveli iskusnog centra. Dakle, menja se situacija, ali moraju i da se vraćaju dugovi. U Evrokupu ćemo da stičemo iskustvo, nije realno da uradimo nešto više, ali igraćemo srcem, da bi ovi klinci mogli da naprave rezultat u ABA ligi.

Tekst : Večernje novosti