Partizan do pobede na “mađarskim krilima”

Pred početak Superlige, u Vaterpolo klub Partizan došao 24-godišnji Mađar Farkaš Dori. Već protiv Radničkog u Kragujevcu pokazao da će biti veliko pojačanje.

Partizan je počeo odbranu titulu prvaka Srtbije pobedom nad Radničkim u Kragujevcu u sredu uveče 11:5 (2:1,3:3,3:1,3:0).

Bio je to, simbolično, i “novi život” vaterpola u Kragujevcu, jer se Radnički vratio u elitu. Najmlađi sastav u ligi, gotovo u potpunosti ponikao u kragujevačkoj vaterpolo školi, od samog starta pokazivao je da je željan dokazivanja i nadmeravanja sa jednim od najtrofejnijih svetskih timova.

Prvo poluvreme bilo je izuzetno uzbudljivo. Crno-beli su u većem delu bili u blagoj prednosti, a Radnički im je sve vreme disao za vratom, propustivši nekoliko prilika da povede, ali i da izjednači u finišu, pa su favorizovani gosti na odmor otišli sa samo golom prednosti – 5:4.

Već u prvom napadu u drugom poluvremenu domaći su uspeli da nadoknade propušteno i izjednače pogotkom Francuza Gijoma Dina (5:5), ali se ispostavilo da je to bilo se što su uspeli da urade. Znatno iskusniji rival uspeo je da iskoristi svako svoju šansu i opterećenost faulovima ključnih igrača Radničkog, pa je do kraja vezao šest golova i stigao do pobede.

Najefikasniji igrač utakmice bio je 24-godišnji Mađar Farkaš Dori sa tri gola, koji je pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-bele. On ima bogat “CV” – igrao je za mnoge mađarske klubove, kao što su Miškolc, Ferencvaroš, Senteš, Solnok, BVSC…

Nije poznato na koliko je potpisao za Partizan, jer se klub nije oglasio povodom ovog transfera.

Radnički – Partizan 5:11 (1:2, 3:3, 1:3, 0:3)

Bazen SC Park. Gledalaca: 300. Sudije:Stanojević (Jagodina) i Raković (Beograd).

Isključenja: Radnički 15, Partizan 14.

RADNIČKI: Gavrilović, Tanasijević, Stanojević 1, Ganić 1, Metodiev, Mitrović, Šakenov 1,
Dino 2, Panić, Vulović, Manić, Radovanlija, Đerković,Stjepanović.

PARTIZAN: Rističević, Kasum, F. Janković, Lukić 2, Lazić 1, Dori 3, M.Janković,
Andrejević 2, Manojlović, Radanović, Radonjić 1, Aksentijević 1, Belopavlović, Vučinić