Partizan: Bila nam je čast i privilegija da organizujemo utakmicu protiv Medveščaka pred 3.600 gledalaca

Košarka24.rs

Prvo kolo regionalne WABA lige za košarkašice donelo je derbi u kome je Partizan 1953 savladao Medveščak iz Zagreba rezultatom 65:61. Utakmica koja je odigrana u hali sportova “Ranko Žeravica” nije nikoga ostavila ravnodušnim, pre svega zbog ambijenta koji je priređen, pred više od 3.000 navijača koji su aplauzima pozdravili gostujuću ekipu.

Povodom toga oglasio se direktor Partizana Srbobran Filipović saopštenjem u kome se ističe:

“Poštovani prijatelji kluba, poštovani navijači i predstavnici medija,

Bila mi je čast i privilegija da sa mojim saradnicima, na dan JSD Partizan, organizujem utakmicu KŽK Partizan 1953 – Medvešćak iz Zagreba pred više od 3.600 gledalaca po proceni odgovornih lica za bezbednost.

Mnogi ne pamte da je na utakmici visokog rizika, pred tolikim brojem gledalaca, dočekana neka ekipa iz Zagreba a da su se gosti osećali kao kod svoje kuće. Izjave trenera i košarkašica iz Zagreba da u svojoj karijeri nisu imali prilike da igraju utakmicu u takvom ambijentu, da ekipa na predstavljanju bude pozdravljena velikim aplauzom budi iskreno velike emocije.

Zato želim da se zahvalim pre svega navijačima Partizana, koji su dostojanstveno predstavili sebe, svoju zemlju i svoj klub, i koji su nam omogućili da snimak ove utakmice arhiviramo kao znak poštovanja i uvažavanja protivnika.

Posebnu zahvalnost dugujemo policiji koja je besprekorno obavila i one poslove koji nisu u njenoj nadležnosti već u obavezi organizatora utakmice.

O predstavnicima medija, kako elektronskih tako i štampanih izdanja, teško je naći pravu reč za izuzetno korektno izveštavanje i veliki medijski prostor koji su poklonili ovom pravom sportskom događaju.

Nakon svega, drago mi je da smo pobedili, ali iskreno, rezultat je bio u drugom planu. Najveća stvar u sportu je znati dostojanstveno podneti poraz. Gošće iz Zagreba su iz te lekcije održali čas i dobile zaslužen aplauz.
S poštovanjem,
Srbobran Filipović”