Partizan bi put Evrope mogao kroz bivšu Jugoslaviju: Od Celja do Tetova…

Crno-beli bi mogli u Split, Zagreb, Rijeku, Osijek, Mursku Sobotu, Celje, Sarajevo, Mostar, Banjaluku, Nikšić, Skoplje i Tetovo

Zamislite spektakl u sklopu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Partizan – Hajduk!

Bez sumnje, sa snagom da inicira „zemljotres” interesovanja na prostoru bivše Jugoslavije (bogami – i šire), probudi rivalitet prisutan od 1945. do 1991. i ogledan kroz istorijske megdane Beograđana i Splićana u okviru „velike četvorke”, na radost fudbalofila „od Vardara pa do Triglava”.

Parni valjak je od „bilih” s Jadrana 9. maja 1976. pretrpeo najteži poraz u Humskoj (1:6, upamćeno i po fenomenalnom navijanju Grobara), međutim, nedugo ih je ostavio za lakat u šampionskoj trci (čuvenim golom Nenada Bjekovića u LJubljani!), posle 11 godina okitivši se titulom.

Topčidersko brdo i Poljud – oaze kvalitetnog loptanja, s tradicijom, u borbi za bodove, na strani crno-belih!

Podatak kadar da predstavlja vetar u leđa četi Sava Miloševića ukoliko premosti dve prepreke i voljom kuglica u Nionu za rivala dobije Hajduk. Malo modifikovan u odnosu na prošlo leto, u doba kad je s Partizanom na slovenačkom Pohorju trenirao teren do terena.

Nagovestismo, do pomenute eventualne poslastice neophodno je da vicešampion Srbije prethodno nadmudri još dva protivnika, na premijernom koraku, gle čuda, možda još ne-kog od klubova iz nekadašnje nam zajedničke zemlje (njih šest).

Zanimljivo zvuči i duel sa sarajevskim Željezničarem, „egzotično” okršaji s Murom iz Murske Sobote i Celjem, vatre bi bilo s makedonskim tandemom – Škupijem iz predgrađa Skoplja (Čair) i Renovom iz Tetova (tačnije, Džepčišta), „prijateljski” s Borcem iz Banjaluke…

U drugoj rundi figuriraju utakmice sa Zrinjskim iz Mostara (starim znancem iz 2007. kad je Partizan zbog izgreda navijača izbačen iz Evrope) i Sutjeskom iz Nikšića, na prvi pogled – takođe, ne iz grupe nepremostivih prepreka.

Pored Hajduka, Partizanu na crtu u trećem kolu mogla bi još tri hrvatska kluba: Rijeka, Osijek i zagrebačka Lokomotiva, plus – Škendija iz Tetova, preskočena 2011. u kvalifikacijama za Ligu šampiona…

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *