Partizan bez Zagorca u Rusiji

Mozzart sport piše…

Veliki peh za Partizan i italijanskog trenera Andreu Trinkjerija uoči sutrašnjeg gostovanja Zenitu u Sankt Peterburgu! Klub iz Humske biće značajno oslabljen u jednom od najvažnijih mečeva u Evrokupu, pošto put Rusije nije krenuo jedan od najboljih igrača Parnog Valjka Rade Zagorac.

Potencijalni reprezentativac Srbije je povredio nos u duelu sa Đorđem Gagićem. Stepen povrede još nije utvrđen, ali ljudi u Partizanu nisu želeli ništa da rizikuju, već su jednog od najboljih igrača ostavili u Beogradu. Nema sumnje da je ovo veliki udarac za crno-bele, pošto je forma nekadašnjeg člana Mege imala uzlaznu putanju, o čemu svedoči i partija protiv Cibone u prethodnom kolu BA lige. Zanimlljivo je da će Partizan protiv Zenita igrati sa 11 košarkaša.

Iako će na Zenit bez Zagorca u Partizanu se nadaju da će talentovani košarkaš ekspresno oporaviti i biti spreman za seriju teških mečeva. Posle gostovanja Zenitu, crno-beli idu na noge podgoričkoj Budućnosti, a uskoro je na programu i večiti derbi. Biće to pravi test vrednosti za Trinkjerijevu četu.

Zagorac je na početku ove sezone već imao problema sa povredama. Zbog istegnuća mišića propustio je nekoliko mečeva, što se odrazilo na rezultate Partizana.