Pala odluka – Partizan “presavija tabak”!

U klubu iz Humske rešeni su da stvari isteraju na čistac i da novac koji im sleduje od transfera Nemanje Radonjića bude vraćen u kasu Partizana.

Fudbalski klub Partizan neočekivano je ušao u problem sa blokadom računa, nakon što je firma koja je preuzela potraživanja ugašenog crnogorskog Mogrena dala na izvršenje presudu o naplati duga za transfer Nikola Vujovića.

Račun je krajem septembra blokiran na iznos od oko 140.000 evra, a blokada je pala nakon što je firma “Bonum” naplatila deo potraživanja u iznosu od 76.000 evra.

Pomenuta suma legla je na račun FK Partizan u sklopu transakcije u kojoj će Crvena zvezda isplatti crno-belima trening kompenzaciju za Nemanju Radonjića, što je u izjavi za “Informer” potvrdio i potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

Crvena zvezda je obavezu prema Partizanu za prodaju Nemanje Radonjića u Marsej ispunila u ponedeljak i račun nam je odblokiran. Čim je to uradila, predstavnik firme “Bonum” Branko Bošković je preko javnog izvršitelja skinuo novac sa našeg računa zbog potraživanja za transfer Nikole Vujovića“, objasnio je Vuletić.

Partizan će na ime trening kompenzacije za Nemanju Radonjića dobiti još nešto manje od 150.000 evra, ali se crno-beli ne odriču ni sume koja je već “pokupljena” sa računa.

Mi smo zato spremili kontrameru. Podnećemo tužbu u kojoj zahtevamo da nam se taj iznos vrati dok se ponovljeni proces pred sudom ne završi“, kaže Vuletić.

Čelnik Partizana koji radi kao profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu objašnjava da je pozicija crno-belih u ovom slučaju više nego dobra.

Partizan je sada u dobroj poziciji da u svoju korist reši slučaj koji datira iz vremena kada je prethodna uprava vodila klub. Razlog je što Mogren nije mogao da bude tužilac u ovom procesa, jer je 2015. preneo potraživanje na firmu ‘Bonum’ na osnovu naknade štete, a u tom trenutku visina potraživanja nije bila definisana. Sud je to utvrdio tek u januaru 2018“, objasnio je Vuletić.

Ceo postupak će se ponoviti pred Prvim osnovnim sudom, a ukoliko presuda bude u korist Partizana crno-beli će dobiti nazad sumu od 76.000 evra koja je u ponedeljak legla na račun.

Dobra vest je da je monitoring UEFA prošao po planu i da bi uskoro Fudbalski savez Srbije trebalo da prebaci sredstva koja je Partizan zaradio takmičeći se u kvalifikacijama za Ligu Evrope tokom minulog leta.

Prošli smo monitoring, prijavili obaveze, ništa ne krijemo od evropske kuće fudbala. Izdržavamo se uglavnom od transfera igrača, imamo mnogo manja sponzorska sredstva nego naš rival i u takvoj situaciji svaki dinar nam znači. Pokušavamo da se ponašamo odgovorno i domaćinski. FSS treba da nam prebaci i sredstva koja su stigla iz UEFA za učinak u Ligi Evrope i sa tim možemo mirno da sačekamo Novu godinu“, zaključio je Vuletić.

Izvor: Sportske net