Pada odluka na Jadranu: Partizan za rekord i prvo mesto

Derbi za gotovo sigurno prvo mesto u plej-ofu ABA lige, i derbi koji bi mogao da donese rekordnu posetu na nekoj utakmici ABA lige. Biće sigurno žestoko u sudaru košarkaša Partizana i Budućnosti večeras (18.00) u “Štark areni”.

– I Budućnost i mi želimo da stignemo do istog cilja. Ovaj meč će u velikoj meri odrediti put koji ćemo morati da pređemo da bismo do tog cilja došli. Očekuje nas veoma teška utakmica, u kojoj moramo da budemo još bolji i mudriji nego što smo bili do sada – poruka je trenera crno-belih Andree Trinkijerija.

Kapitenu i rekorderu po broju odigranih mečeva (477) u Partizanovom dresu Novici Veličkoviću pre početka meča biće uručen poklon.

– Još u Bolonji smo sve misli okrenuli ka ovoj utakmici, koja je mnogo važna. Voleo bih da “Arena” bude puna i da zajedno sa našim navijačima stignemo do pobede – poruka je ljubimca “grobara”.

Sve ulaznice za “nivo 200” rasprodate su još u četvrtak, a preostale za “nivo 400” moći će da se kupe danas na blagajnama “Štrak arene” do 14.00. Navijači Partizana su u euforiji posle trijumfa u Bolonji kojim je osigurano četvrtfinale Evrokupa, a danas će napasti rekord ABA lige. Aktuelni je 16.200 gledalaca na meču završnog turnira u Zagrebu u kojem su crno-beli odneli pehar čuvenom “trojkom” Dušana Kecmana protiv Cibone.

Gosti dobro znaju da ih čeka paklena atmosfera, koju će dodatno podgrejati sve ono što se u poslednje vreme događa posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u CG.

– Očekuje nas teška utakmica u Beogradu, rezultati u oba takmičenja dovoljno govore o snazi Partizana ove sezone. Mislim da u prethodnih pet-šest sezona nisu bili bolji, nisu bili kompletniji i sa nikad većim ambicijama u oba takmičenja. Sa druge strane, ni naša pozicija nije slučajna – poručuje trener Budućnosti Petar Mijović.

MIJAILOVIĆ: IZAZOV I ZA NAVIJAČE

BEZBEDNOSNE službe označile su meč Partizana i Budućnosti kao događaj visokog rizika. Tim povodom oglasio se i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović:

– Želim da uputim poziv našim navijačima da se koncentrišu na teren i podršku našem timu, jer nam je preko potrebna. Emocije su jake, ali moramo biti svesni da za Partizan navijaju ljudi različite nacionalnosti i veroispovesti i da je to činjenica na koju treba da budemo ponosni, da je to nešto što treba da negujemo. Siguran sam da naša braća i sestre znaju, gde god živeli, da imaju našu podršku za očuvanje istorijskih vrednosti, ali ovu utakmicu posvetimo momcima koji imaju šansu da vrate Partizan tamo gde nije bio skoro celu deceniju.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti