Ovako je Dule Vujošević odgovorio Svetislavu Pešiću

Blic sport ; Vladan Tegeltija

Božićni intervju i gostovanje Svetislava Pešića u “Blicu” izazvali su veliku pažnju košarkaške javnosti. Bivši trener Partizana, Duško Vujošević, o čijim je rezultatima, radu i politici kluba, između ostalog i govorio nekadašnji selektor Jugoslavije i strateg Crvene zvezde, replicirao je popularnom Kariju.

Duško Vujošević i Svetislav Pešić
Duško Vujošević i Svetislav Pešić

Vujošević se osvrnuo na deo intervjua u kome Pešić kaže se Partizan bavio titulama i Evroligom “koja te uvek pritiska da praviš rezultate”, ali je zapustio rad sa mladima. Dodao je da crno-beli nemaju nijednog svog igrača, uz konstataciju da problem sistema finansiranja u vrhunskom sportu kod nas nije do kraja regulisan, pa sada “Partizan nema ni novca ni rad sa mladima”.

“Kolega, gospodin Pešić, u analizi uspešnog rada košarkaškog kluba Crvena zvezda, pominje Partizan, u periodu kada sam ja bio trener, u smislu da je Partizan pravio rezultate, žrtvujući mlade igrače i rad sa mlađim selekcijama. Navodno je FMP, ili Zvezda tokom te simbioze, izgrađivao sistem rada sa mladim igračima, pa su zbog toga tu rezultati. Sad mi je jasno zbog čega je on svojevremeno kao trener Zvezde, iako je imao značajnu finansijsku podlogu od gospodina koji je tada bio vlasnik „Grand kafe“, gubio dosta puta od Partizana. Oni u stvari nisu gubili utakmice, ABA ligu, domaća prvenstva i kupove, nego su stvarali sistem za rad sa mladim igračima”, replicirao je Vujošević kolegi Pešiću.