Otvoreni rat Partizana i Vaterpolo saveza: Ko laže i ko kome otima?!

B92.net piše…

Sud još nije doneo odluku oko vlasništva bazena na Banjici, Partizan tvrdi da treba da pripadne njima, dok Opština Voždovac tvrdi da je bazen njihov, a situacija se iz dana u dan zaoštrava.

Za to vreme, trpi vaterplo sport u Srbiji i naš najtrofejniji klub koji se, kao se čini, nikad nije nalazio u težoj situaciji nego što je sada. Novca i pomoći niotkuda, sledi zima i pitanje je kako će se grejati voda u bazenu, situacija je katastrofalna.

VK Partizan je nedavno uputio javni apel za pomoć .

Obraćamo Vam se u ime Vaterpolo kluba Partizan. VK Partizan je mnogo godina sinonim za uspeh u ovom sportu. Mnogo osvojenih medalja su dokaz našeg kvaliteta. Klub koji je cenjen i priznat u celom svetu. Najuspešniji vaterpolisti su ponikli iz naše škole vaterpola. Kod nas vredno trenira 350 dece različitog uzrasta u nadi da će sutra naslediti svoje starije kolege…

Nažalost VK Partizan se suočava sa mnogo problema. Jedno od gorućih pitanja je kako obezbediti adekvatno grejanje u zimskoj sezoni? Vaterpolo klub je došao na ideju da pronađe firme, poštovaoce našeg kluba koji bi nam skromnom donacijom pomogli da rešimo problem grejanja tokom zime i obezbedimo deci i prvom timu uslove kakve zaslužuju”, stajalo je između ostalog u saopštenju kluba.

U Vaterpolo savezu su mesecima unazad, kako tvrde u Partizanu, ostajali nemi na apele za pomoć. Ipak, predsednik VS Srbije Viktor Jelenić se u ponedeljak oglasio rekavši da je Savez nekoliko puta pomagao klubu.

Od kada sam ja predsednik, Savez je četiri ili pet puta pomogao Partizanu. Međutim, mi ne možemo da se mešamo u sudski spor između Opštine Voždovac i crno-belih oko vlasništva na bazenu Banjica. Po podacima koje imam, bazen pripada Voždovcu“, rekao je Jelenić.

Iz Partizana mu je odgovoreno da sudski spor između VK Partizan i opštine Voždovac u toku i da trenutno Kasacioni sud tek odlučuje o tome koji sud će biti nadležan da sudi u ovom predmetu.

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

Gospodin Jelenic je danas izneo niz neistina vezanih za VK Partizan. Ono sto mi zelimo da pitamo je kada cemo dobiti nasih 4 miliona dinara? Novac koji pripada VK Partizan i zahvaljujuci kom bi klub mogao da nastavi sa radom.

35 people are talking about this

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

“Po podacima koje imam, bazen pripada Vozdovcu” rekao je Jelenic. – Sudski spor je i dalje u toku gospodine Jelenic i zato Vas molimo da prestanete da iznosite neistine i obmanjujete javnost.

15 people are talking about this

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

Sudski spor izmedju VK Partizan i opstine Vozdovac jos nije ni zapocet iako je VK Partizan 16.4.2018 podneo tuzbu za utvrdjivanje prava svojine nad objektom. Trenutno Kasacioni sud odlucuje o tome koji sud ce biti nadlezan da sudi u ovom predmetu.

See Vaterpolo klub Partizan's other Tweets

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

USC Vozdovac je tuzio Partizan za iseljenje, trazeci privremenu meru da Partizan odmah preda kljuceve objekta i napusti prostor. Sud je odbio privremenu meru i izjasnio se da ce sagledati objektivnost tuzbe iako je bude smatrao objektivnom zakazace rociste.

See Vaterpolo klub Partizan's other Tweets

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

Do dana danasnjeg rociste nije zakazano.

See Vaterpolo klub Partizan's other Tweets

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

I pored svega toga, USC i opstina Vozdovac su su se odvazili da preotmu zakupce VK Partizan iako su zakupci u prostoru kojim upravlja VK Partizan i koji je Partizan izgradio sopstvenim sredstvima (nije ga pravila ni jedna od opstina).

See Vaterpolo klub Partizan's other Tweets

Otkaz zbog podrške klubu

U Partizanu su takođe bili ogorčeni na vest da je doskorašnji izvršni direktor Vaterpolo saveza Srbije i predsednik Skupštine VK Partizan, Zoran Avramović, dobio otkaz u VSS, kako kažu, samo zato što je podržao Partizan.

Predsednik Skupštine VK Partizan gospodin Avramović dobio je danas otkaz u VSS, u kom je godinama uspešno obavljao funkciju izvršnog direktora. ZAUSTAVIMO odmazdu ka Partizanu zbog istupanja u javnost. Vaterpolo savez Srbije NIJE privatno vlasništvo i ne smemo dozvoliti na nevini ljudi dobijaju otkaze zbog podrške VK Partizan”, poručili su u utorak iz VK Partizan.

Šta će dalje biti, teško je reći. Od momenta kada su crno-beli zatražili pomoć, u akciju pomoći uključio se veliko broj navijača, ali i poznatih ličnosti, koji su želeli svojim primerom da podstaknu ostale da pomognu opstanku našeg najtrofejnijeg vaterpolo kluba.

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

“Dobre namere” kako je Jelenic juce okarakterisao svoje namere ka VK Partizan nikako da prodju. Jos jedan gest koji ukazuje na apsolutni pokusaj potpunog unistenja NAJTROFEJNIJEG srpskog kluba.

See Vaterpolo klub Partizan's other Tweets

Vaterpolo klub Partizan@officePartizan

Otimanje lokala, konstantni pokusaji otimanja bazena, otpustanje Avramovica iz Vaterpolo saveza, lazi koje se svakodnevno plasiraju, 4 miliona dinara duga saveza ka Partizanu NECE obrisati sve uspehe nasih SAMPIONA!

41 people are talking about this

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *