Ostojić dane u izolaciji provodi sa porodicom u Bariču: Vikendica lepša od karantina

Praktično i ne napuštamo vikendicu, jer sam po dolasku za Barič napunio automobil kao da je ratno stanje. Sada smo izlaske iz dvorišta smanjili na minimum, nigde ne idemo i niko nam ne dolazi – priča Bojan

BEG iz gradske gužve do vikendice u Bariču za iskusnog štopera Partizana Bojana Ostojića je tokom sezone predstavljao retku privilegiju. I po pravilu se to završavalo kratkim boravkom i definitivno nedovoljnim zanemarivanjem urbane sredine. Od momenta kada je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog pandemije virusa korona Ostojić sa porodicom svakodnevne poteškoće u funkcionisanju anulira boravkom u prirodi.

Pročitajte još:Veliko interesovanje za supertalentovanog igrača Partizana: Nemački velikani prate Stevanovića

– Odmah posle utakmice sa Voždovcem bilo je jasno da narednog kola protiv Mladosti iz Lučana neće biti u predviđenom terminu. Dan kasnije, u nedelju 15. marta smo prekinuli sa aktivnostima jer smo saznali ono što je bilo neminovno, da se prvenstvo suspenduje. Istog dana sam se spakovao sa suprugom Marijom i kćerkom Viktorijom i došli smo u vikendicu u Bariču – objašnjava Ostojić kako je kompletno promenio “režim rada” i funkcionisanja.

Dani Ostojića i njegovih najbližih u blizini Obrenovca imaju standardan izgled, a po njegovim rečima malo toga mu u poslednje dve nedelje nedostaje iz beogradske gužve.

– Ustanem dosta rano, naložim vatru i popijem kafu. Posle toga sledi trčanje i odrađivanje vežbi iz programa koji smo svi dobili od Marka Stojanovića. Kćerka ovde u vikendici dosta duže spava, pa praktično sve stignem da obavim do 9.00 ili 9.30 kada se obično budi. Posle toga sam u potpunosti posvećen supruzi i njoj.

Dvorište je u ovakvim situacijama spas, što je nedavno apostrofirao Saša Zdjelar.

– Za nas bukvalno to jeste. Praktično i ne napuštamo vikendicu, jer sam po dolasku za Barič napunio automobil kao da je ratno stanje. Sada smo izlaske iz dvorišta smanjili na minimum, nigde ne idemo i niko nam ne dolazi. S obzirom na novonastalu situaciju ne sumnjam da je tako i najbolje, makar se neko zbog toga i naljutio.

Pošast koja je pritisla celu planetu, po mišljenju iskusnog defanzivca, definitivno nije nešto što bi trebalo shvatiti olako.

– Ne pada mi teško izolacija. Što zbog prirode i mogućnosti da boravim na vazduhu, što zbog toga što sam se kroz dugu karijeru navikao na karantine. Ovo sa čime se susrećemo definitivno nije naivno i zato je ozbiljnost neophodna, tu pre svega mislim na poštovanje svih saveta i pravila.

Nastavak sezone se i ne nazire, ali malo ko od aktera trenutno i razmišlja o povratku redovnim aktivnostima.

– Svima nama normalno nedostaje ta neka dnevna rutina, ali sada postoji nešto što je mnogo važnije. Bespredmetno je govoriti na temu fudbala, prvenstva i bilo čega sličnog u momentima kada je najvažnije da iz ovih problema izađemo sa što manje posledica – zaključio je Ostojić.

NA VEZI SA BLEKIJEM I DUCOM
ITALIJA je i dalje najveće žarište virusa korona u Evropi, a Ostojić je u stalnom kontaktu sa dvojicom momaka koji su već dugo izolovani u Firenci.
– Čujem se redovno i sa Blekijem Milenkovićem i sa Ducom Vlahovićem, kojeg eto korona nije zaobišla. Bodrimo se konstantno i verujemo da će sve ovo uskoro ostati iza nas – priča Ostojić.

OPUŠTANjE UZ UTAKMICE
NEMA fudbala na malim ekranima, ali je Bojan Ostojić pronašao rešenje.
– Svaki dan na “Areni” vidim poneki snimak naše utakmice. Eto nedavno sam odgledao celu utakmicu sa Radnikom, a potom sam i pomno ispratio i izanalizirao našu utakmicu protiv Mančestera u Beogradu – smeje se Ostojić.

Izvor Večernje novosti