Ostoja sve objasnio, ovo su Partizanovi aduti za povratak u Evroligu!

Odmah posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu, predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio je mogućnost Partizanovog povratka u Evroligu eventualnim dobijanjem specijalne pozivnice.
Ta opcija je postala nešto realnija trijumfom Valensije u Evrokupu, pa sada zbog ograničenog broja španskih klubova u Evroligi ostaje još jedno upražnjeno mesto koje u Partizanu žele da popune.
Na ovu temu se Ostoja Mijailović još jednom oglasio u intervjuu za B92 i detaljno objasnio razloge zbog kojih smatra da bi Partizan trebalo da dobije specijalnu pozivnicu za EL.
”Evroligi su važne tri stvari:
1. Istorija kluba, koju Partizan nesporno ima;
2. Publika koju je Partizan ove godine vratio u punoj meri, pokazao je da može biti dobar partner Evroligi;
3. Finansijska konsolidacija koju smo mi i u velikoj meri sproveli u klubu.
Partizan je jedan od retkih kluba koji je u proteklih 20 meseci, od kada sam u klubu, primio sve plate. Evropski velikani koji se sada takmiče u Evroligi kasne po tri plate.
Gledamo da ispoštujemo i poverioce i sigurno da ćemo se boriti za Evroligu. Da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od nas. Velika je konkurencija, mnogo je velikih kluba širom Evrope”, istakao je Mijailović.
On je potvrdio da su crno-beli krenuli u ”ofanzivu” za povratak u Evroligu, a pored svih pomenutih razloga, Partizan ima i još aduta u odnosu na druge klubove koji konkurišu za ovu poziciju.
”Partizan je dokazan, igrao je više puta Fajnal for, bio je i šampion Evrope, petnaest godina smo učestvovali u Evroligi. Za Partizan znaju, ne samo u Evropi, već i na svetu. Mislim da bi bilo fer da nas i pošteno da nas razmatraju kao ozbiljnog kandidata. Na kraju neka odluče šta je najbolje za njih“, poručio je Mijailović.
Ipak, nešto ga i sve više brine u celoj priči, a ne zavisi samo od Partizana – problemi koji postoje u ABA ligi i koji narušavaju imidž regionalnog takmičenja.

”Moramo neke stvari da rešimo između sebe. Da prosto nije dozvoljeno istupati u javnosti sa nekim stvarima koje nisu košarkaške.
Moramo da radimo na uređenju tog sistema i da onda izađemo i kažemo ‘evo s punim pravom tražimo dva mesta jer nam ti pripada’.
Ali dok god bi Evroliga mogla da kaže da postoje stvari koje nisu košarkaške, a vidimo šta se dešava u poslednjih mesec dana, onda mislim da su nam manje šanse”,
 poručio je Mijailović.

Izvor Sportske net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *