Ostoja Mijailović :Situacija je jako loša. Ovako više ne može!

Kurir sport

Situacija u klubu je loša, videlo se to i u Berlinu, potrebni su nova energija i novo razmišljanje, kaže kandidat za predsednika Ostoja Mijailović

Ne postoji ništa ohrabrujuće u igri košarkaša Partizana na početku sezone.

Čak i priča trenera Miroslava Mute Nikolića o godini afirmacije mladih igrača liči na savršeno odabran alibi da bi se zamaglila nemoć na parketu i u vođenju kluba. Od ponedeljka i zakazane skupštine kluba dosta toga zavisi, jer bi klub mogao da dobije predsednika. Glavni kandidat je privrednik iz Čačka Ostoja Mijailović.

Kako ste videli meč sa Albom?

– Situacija je toliko loša, videlo se to i na meču u Berlinu, da su potrebni nova energija i novo razmišljanje u vođenju kluba. Moramo postaviti Partizan na zdrave noge, pretvoriti ga u uspešno preduzeće, koje će zarađivati i neće zavisiti od pomoći države – rekao je Mijailović.

Da li vas brine težina posla, budući da ni Nikola Peković nije bio uspešan?

– Iskreno, zabrinut sam. Videćemo šta će skupština da odluči, ali ako budem prihvatio neku ulogu, insistiraću da uspešni ljudi, pravi partizanovci, dođu u klub i pokažu konkretnim radnjama da im je stalo do budućnosti Partizana.

Koliko je tačna priča da je Željko Obradović zatražio od vas da preuzmete vođenje kluba?

– O tome ne bih govorio u ovom trenutku. Dan posle skupštine biće prilika za razgovor o svemu.

Konkretna pomoć

POJAČANJA U UPRAVI POD HITNO!

Koga vidite pored sebe u upravi i da li biste odmah pojačali tim?

– Pomoć ekipi je odmah potrebna, jer će u suprotnom sve što naknadno dođe biti kasno. Imena bih sad zadržao za sebe, javnost će biti blagovremeno obaveštena – zaključio je Mijailović.