Oštar odgovor Filipu Filipoviću: Mene bi bilo sramota! Sad bi, kapitenu, trebalo da predložiš Pro Reku da istupi iz Lige šampiona i prepusti mesto Breši!

Espreso piše…

Reči Filipa Filipovića napravile su pravu malu buru u srpskom vaterpolu, ali i celoj javnosti.

On je u intervjuu koji je objavljen na njegovom ličnom sajtu istakao da je za srpski sport bolje što vaterpolisti sa crveno-belim kapicama igraju najveće evropsko klupsko takmičenje:

– Smatram da je to prava odluka, podržavam je i dajem punu podršku Zvezdi. Verujem da je to bolje, Partizan ni prošle godine nije imao ekipu za to takmičenje. Uvek je dobro imati jednog ili dva predstavnika u najelitnijem takmičenju, tako da je to pravi potez. Voleo bih da ti mladi igrači stasaju, osete draž i kvalitet najboljeg vaterpola u Evropi – rekao je Filipović i nastavio:Filip Filipović

– Partizan u ovom trenutku ne treba da razmišlja o propuštenoj šansi za Ligu šampiona, već da proba da se restartuje, obrati pažnju na rad u mlađim kategorijama i da pusti trenutno stabilniji klub da ide napred, a Partizan se možda kroz par godina priključi Zvezdi u Ligi šampiona. Zašto ne bismo imali dva kluba u Ligi šampiona, a ne samo jedan.

A, nije se dugo čekalo pre nego što je usledio odgovor, koji se poput virusa raširio društvenim mrežama:

 Sad bi, kapitenu, po prirodi “logičnosti” date izjave, trebalo da predložiš vlasniku Pro Reka da se povuče iz LŠ i ustupi mesto Breši, kao finalisti italijanskog prvenstva. A, da ti raskineš ugovor sa Pro Rekom i dođeš u Zvezdu, pustiš ostale italijanske timove da se razvijaju, uključujući juniorsku školu Pro Reka. Pa da se vratite kroz koju godinu, tamo gde ste stali. Jer 13 godina zaredom biti prvak Italije i igrati LŠ, zna malo da dosadi. P.S. Kako bi se osećao dok si igrao za taj Partizan i toliko truda ulagao na treningu, kome sad prepuručuješ da ne igra LŠ. Da su tvojoj generaciji uzeli ono što ste mukom stekli u bazenu i poklonili nekom bez ikakve osnove – piše na Instagramu.