“Ostaćeš zauvek u našim srcima, čuvaj nas sa neba”: Potresan oproštaj od Isaije Pantića (VIDEO /FOTO)

Hrabri dečak Isaija Pantić je u nedelju popodne izgubio životnu bitku sa tumorom mozga. Od njega su se oprostili mnogi, a večeras je održana komemoracija i oproštaj od njega u hotelu “Radison”.

Legende Predrag Mijatović, Radomir Antić, Vlade Divac i Bogdan Bogdanović su poslali srceparajuće video snimke.

– Kada razmišljamo o Isaiji koji nije više među nama, razmišljam o jednom divnom dečaku, punom energije, dečaku koji je voleo sport. Koji je bio poseban. Utakmice koje smo imali priliku da gledamo zajedno i da budemo zajedno. Do samog kraja sam se nadao da će moći da pobedi bolest, nažalost se to nije dogodilo. Ostaće u našim srcima. On je sada na nebu i čuvaće pre svega svoju porodicu, prijatelje i sve nas. Nisam verovao da ću raditi ovako nešto, nadao sam se da će ostati sa nama. Moje iskreno saučešće. Čuvajte se, budite jaki – rekao je Mijatović u pokušaju da zadrži suze.

Kratku poruku je imao nekadašnji selektor Srbije.

– Obeležio je naše vreme sa osmehom. Neka počiva u miru. Sve najbolje vam želim – poručio je Antić.

Pred govornicu je stao i čuvar mreže Partizana Vladimir Stojković.

– Kada sam poslednji put nosio majicu sa tvojim imenom, bio sam siguran da ćeš dobiti tu bitku, kao i svaku za poslednje dve i po godine. Nisam ni sanjao da se nećemo pozdraviti i da neću videti tvoje iskreno lice i osmeh. Nisi fizički mogao da budeš prisutan, ali si bio tu. Svaka naša sledeća pobeda biće tvoja. Ti si Isaija hrabar, baš kao i tvoj Partizan. Neka ti je večna slava – rekao je golman crno-belih.

Na komemoraciji su svi iz Partizana na čelu sa predsednikom kluba Miloradom Vučelićem i Savom Miloševićem, kao i mnoge druge javne ličnosti.

– Iskreno saučešće. Mnogo mi je žao Isaije. U isto vreme sam srećan što sam ga poznavao tog dečaka. Pokazao nam je kako se živi ovaj život, iako kratak, živeo ga je punim plućima, uz podršku oca, majke, brata i porodice. Poslednji pozdrav za Isaiju – rekao je Vlade Divac.

Bek Sakramenta se oglasio takođe putem video poruke.

– Iskreno saučešće porodici Pantić. Jako tužna vest za sve. Drago mi je što sam imao priliku da upoznam mladog Isaiju. Momka punog energije, žara i velikog borca. Nadam se da mu je negde gore bolje i da nas gleda sa nekog boljeg mesta – rekao je Bogdan Bogdanović.

Svima se obratila i Isaijina majka.

– Zahvalna sam svim ljudima koji su nam pružili svaku vrstu pomoći da ostane malo duže sa nama. Bez njih to ne bi bilo moguće. Da li je to bio odličan hirurg, dobro informisani onkolog koji je tražio nova rešenja, ideje i da nađe način da se bori sa tim zlom u njegovoj glavi. Da li je to bio vlasnik privatne klinike koji je zauzeo stav sa kojima se nismo složili i rekao da neće biti osoba koja će uskratiti Isaiji poslednju šansu. Hvala ekipi sa intenzivne nege “Belmedik” klinike. Trudili su se da mu pruže pravu negu i zahvaljujući njemu je bio lep. Brzo je sakupljeno lečenje za njegovo lečenje u inostranstvu. Takva dijagnoza je nešto što čoveka za mesec-dva ostavi bez svega. Doživeo je sve to i imao je priliku da uživa u nekim stvarima da mu niste pomogli. Vi koji ste pomagali na drugi način, svojim neumornim porukama, podrškom, molitvama. To nam je jako značilo – govorila je njegova majka.

Tekst i fotografije preuzeti sa portala Večernje novosti