Osamnaesti memorijalni turnir “Haris Brkić”

Harisovi klubovi Budućnost Voli, Borac, Bosna Rojal i Partizan NIS, čuvaju uspomenu na svoju legendu! 

Domaćin ovogodišnjeg, osamnaestog po redu, memorijalnog turnira “Haris Brkić” je Partizan NIS, a na njemu učestvuju pioniri Budućnosti, Borca, Bosne i Partizana.Oni su juče i danas u hali “Corn Product” odigrali mečeve u čast legendarnog košarkaša ovih klubova i nekadašnjeg kapitena Partizana, Harisa Brkića. 

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u KK Bosna sa 10 godina. Kao sedamnaestogodišnjak, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brkić beleži svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji. Sledi povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa. U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji je izborio plasman na “final four” u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost gde je i započeo sezonu 2000/01. Nedugo zatim, Haris se vratio u svoj Partizan, a kobnog 12.12.2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane “Pionir” napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, Haris je podlegao povredama.

Haris Brkić ni nakon nepunih 19 godina nije zaboravljen, a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi. Legenda živi večno!

Zvanični sajt KK Partizan NIS

(Foto: KK Partizan NIS/ Karikature Sarmagedon)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *