OK Partizan i OK Modriča potpisali Ugovor o saradnji

DVE PORODICE – ISTI CILJEVI!

MODRIČA – Predsednici Odbojkaških klubova Partizan Beograd i Modriča, Željko Tanasković i Jovan Mišić potpisali su u sredu Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji dva kolektiva svetle tradicije.

Prvi čovek Partizana Željko Tanasković rekao je da je cilj da se afirmiše „igra na mreži“, da se što više dece uključi u bavljenje odbojkom.

„Ovaj Ugovor aneksiraćemo sadržinama koje će biti u obostranom interesu. Zajedničkih interesa ima mnogo. Zainteresovani smo za decu sa ovih prostora, a spremni smo da Modriči pružimo stručnu pomoć, kao i odbojkašicama i odbojkašima.

Deca će dolaziti u Partizan, mi iz Partizana dolazićemo u Modriču. Dakle, učinićemo sve da stvorimo optimalne uslove koji su bitni za ovakav vid saradnje“, rekao je Tanasković.

Ovo je važan trenutak za odbojkašku Modriču, čega je svestan i Jovan Mišić, predsednik ovdašnjeg odbojkaškog kolektiva.
„Nama je bila želja da imamo klub koji će biti partnerski i bratski. Ciljali smo Partizan, ima evropsku Školu odbojke u svim segmentima. Mi smo možda mali klub, ali imamo ogromnu tradiciju.

Od ovog Sporazuma imaćemo korist i mi i Partizan. Srećni smo zbog toga i zahvalni Mladenu Krekiću i Milutinu Popoviću, načelniku Modriče i predsedniku Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Učinili su puno i za naš klub i za gostoprimstvo i povezivanje sa sportskim prijateljima iz velikog Partizana“, rekao je Mišić.
Nit koja je doprinela da Partizan i Modriča od sada zajednički hodaju po „ćilimu“ uspeha bio je Milutin Popović, prvi čovek odbojkaškog sporta u Srpskoj.

„Mi u ovom sportu podržavamo jačanje saradnje između odbojkaških klubova u Republici Srpskoj, u BiH, ali i u široj regiji. Srbija i Srpska imaju jasno precizirane odnose kroz specijalne i paralelne veze, pa se pruža mogućnost klubovima da se povezuju. Sve je u okviru odbojkaških pravila, u okviru poštivanja standarda Svetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije. U funkciji je jačanja saradnje, razmene iskustava, unapređenja stručnog rada i drugih pitanja za dobro odbojke“, pojasnio je Popović.

Željko Tanasković je kao predsednik Saveza za školski sport Srbije ranije u Modriču dopremio sportsku opremu za ovdašnju školu, jer školski sport je masa iz koje izrastaju imena koja će pozlatiti odbojkaški sport.
„Savez za školski sport Srbije ne bavi se vrhunskim sportom. Mi smo spona između mase i elite i naš cilj je da što veći broj dece uključimo u razne vidove fizičkih aktivnosti.

Oni koji su zainteresovani trebaju da prepoznaju te aktivnosti i kvalitet u toj deci, da se deca kasnije bave vrhunskim sportom. Jako je bitna konekcija između ta dva faktora. Školski sport je masa iz koje proizilazi elita. Vlada Republike Srbije je školski sport svrstala kao prioritet u Strategiji zakona o sportu. To govori da se brine o najmlađima. Treba da radimo na svesti mladih, da shvate da je sport nešto što je zdravo i lepo i što treba da bude njihova svakodnevica“, istakao je Tanasković.

Načelnik Modriče Mladen Krekić upoznao je predsednika Partizana sa činjenicom da su Modriča i Republika Srpska bile svim srcem uz reprezentaciju Srbije, posebno na šampionatu Evrope, gde se svetlošću i uspehom ovenčao i Aleksandar Okolić, srednji bloker Modriče, Crvene zvezde, Berlina i Paoka.

„Upravo sam pričao sa Tanaskovićem da je Aleksandar Okolić nakon uspeha u Parizu došao u rodni grad. Ovde se družio sa mladim ljudima. Odbojka je sport koji je u Modriči na ceni, vredi mnogo. Modriča je 1979.godine bila prva u Jugoslaviji, među pet ili šest klubova u Evropi. Drago mi je da Tanasković sve to zna“, rekao je Krekić.

Odbojkaške teme i aktivnosti u „gradu podno Majne“ tako su česte.

I neka su…

Zvanični sajt ŽOK Partizan