ODUŠEVLJEN GROBARIMA: Partizanov “letač” o NAVIJAČIMA i svojoj BUDUĆNOSTI u klubu

Srbija Danas sport piše…

Krilni košarkaš Partizana, Bondža Si, došao je u crno-beli tabor zimus i za kratko vreme kupio srca navijača. Odličnom igrom u odbrani bio je ključni igrač u osvajanju kupa Radivoja Koraća, ali se pred važne plej-of utakmice protiv Crvene Zvezde u KLS ligi povredio.

U intervjuu za francuski sajt “BeBasket”, Si je pričao o svojim prvim danima u Humskoj.

– Bilo mi je potrebno malo vremena da se adaptiram na ekipu i pronađem pravu ulogu. Novica mi je na početku poručio: “Gledao sam tvoje snimke i razgovarao sa tvojim bivšim saigračima, video sam da možeš mnogo. Znam da možeš da uradiš dosta toga dobrog, ali nemoj sam sebi da stvaraš pritisak. Radi ono što možeš, uklopićeš se u ekipu i sve će biti dobro”- istakao je Si.

Bondža Si

Bondža Si
Foto: MN Press

Potom se osvrnuo i na atmosferu u timu kao i podršci Grobara.

– Imamo tri trenera koja imaju odličan odnos sa nama igračima. Oni su vrlo smireni sa njima se može opušteno porazgovarati. Znaju dobro svoj posao, odnosno kada da budu ozbiljni, a kada mogu malo da opuste stvari.  Navijači su uvek tu. Neverovatno kako to izgleda u Srbiji. U Grčkoj ako imaš rezultate, onda počnu da dolaze. A ovde su navijači stalno prisutni. Idu sa nama svugde, tako da i gostovanja igramo kao na domaćem terenu.Shvatio sam da je ovde košarka nešto poput religije. Čak je ljudi prate više nego fudbal- u raspoloženom dudhu konstatovao je krilni košarkaš.

Na kraju Si je pričao i o budućnosti u klubu.

– Klub ima visoke ambicije i to mi odgovara. Neće nam biti lako na ostavrenju ciljeva, ali me raduje kada vidim da klub ima takve aspiracije- završio je Francuz.

Tamnoputi košarkaš blizu je ostanka u klubu, pošto ima važeći ugovor sa crno-belima, što bi navijače učinilo srećnim.