Obrt: Partizanu ne smeta Niš, zvezda bi u Beograd

Finale Kupa Srbije 23. maja možda će, ipak, ostati u Nišu! Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan ni po ovom pitanju nemaju isto mišljenje, iako su prve nezvanične informacije bile da će oba kluba tražiti da se meč „preseli“ u Beograd.

Međutim, četvrtak pre podne je doneo drugačije vesti. Crvena zvezda ostaje pri stavu da bi trebalo finale da se igra u Beogradu i najverovatnije će poslati takav zahtev Fudbalskom savezu Srbije. Ali, Partizan joj se neće pridružiti u toj želji. U Humskoj 1 imaju stav da je utakmica dodeljena Nišu i tako će se i ponašati, neće tražiti da se bilo šta menja.

Uostalom, pre godinu dana je Partizan tražio da se finale Kupa iz Surdulice, u kojem je igrao protiv Mladosti iz Lučana, preseli u Beograd i tada je Fudbalski savez Srbije taj zahtev odbio. Kada je tako, onda nema razloga ni da se sada meč prebaci iz Niša u glavni grad, rezonuju na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Možda se takav stav neće dopasti iskusnijim prvotimcima, Vladimiru Stojkoviću i Zoranu Tošiću, koji su posle revanša u Nišu rekli da bi, samo zbog kvaliteta terena, više voleli da se igra u Beogradu, pa makar i na Marakani. Ali, hoće treneru Sava Miloševiću, koji je istakao da nema ništa protiv da se igra na Čairu.

Ni u Fudbalskom savezu Srbije još nisu načisto koje je rešenje bolje. Zvanično, još se vodi da će poprište utakmice biti Čair. Takmičarska komisija će imati u petak sednicu po tom pitanju, ali mora da se čuje i glas policije, koja je garant bezbednosti, da li je bolje da se ide u Niš ili da se igra u glavnom gradu.

U petak će se održati i žreb za nominalnog domaćina utakmice, a ukoliko bi odluka bila da se meč ipak prebaci u Beograd, igralo bi se na stadionu tog domaćina.

Od raspada velike Jugoslavije finala Kupa su se redovno igrala u Beogradu, kada je bio jedan meč u pitanju, sve do 2012. godine, kada je prvi put izmešteno, pa su Zvezda i Borac igrali u Kruševcu. Posle toga, 2016. godine se igralo u Gornjem Milanovcu (Partizan i Rad) i pre godinu dana u Surdulici (Partizan – Mladost).

Poslednji put Partizan i Crvena zvezda igrali su u finalu Kupa 2017. godine. Tada je trebalo da se meč održi u Novom Sadu, ali je, ipak, premešten u Beograd, a žrebom je odlučeno da se odigra na stadionu u Humskoj. Crno-beli su slavili 1:0.

Tekst Mozzart sport