Novica Veličković: Čisto da im pokažem

Svi slave kad ja pipnem obruč, opšta fešta bude na klupi – našalio se iskusni krilni centar

Na početku utakmice je bio nervozan. To je bilo tako jasno. A sve zbog faulova – čak dva u napadu – koja su mi svirana nekako lako.

I brzo. Ali, posle se i kapiten Partizana opustio. Umeo je čak i da se našali na svoj račun, pa da uz široki osmeh na licu „značajno“ proslavi zakucavanje pred poslednji minut trećeg perioda.

Da se razumemo – zakucavanje je bilo spektakularno. Tačnije, cela akcija koja je krenula od pasa Radeta Zagorca ka Nemanji Gordiću, koji je mogao da završi, jer je bio sam ispod koša, ali je rešio da sjajno uposli kapitena koji je prilazio po čeonoj liniji, bila je baš takva – spektakularna. 

– To čisto da im pokažem – rekao je kapiten crno-belih na pominjanje tog „detalja“ sa utakmice.

Nema dileme da će to biti jedna od najlepših akcija kola. Prijalo mu je. Kao da mu je bilo potrebno nešto tako. Posebno posle tog nervoznog starta. Ne skidajući osmeh sa lica, nije želeo da prikupi zasluge samo na sebe.

– Ali, Gorda me ispoštovao! Sačekao me!

Dodao je i…

– Videli ste. Svi slave kad ja pipnem obruč. Tako da, bilo je slavlje. Opšta fešta na klupi.

„Fešta“ je bila i posle u svlačionici. Jer, Partizan je uspeo da dođe da veže dve pobede u ABA ligi, pokrene se ka gornjem delu tabele.

I to na mestu – što Veličković zna bolje od svih u sadašnjem timu Partizana – gde je uvek teško dolazio do bodova. Čak i kada je imao na papiru mnogo jače timove, u Zadru je umeo da se muči.

Ali, crno-beli ovog puta nisu dozvolili ništa slično. Velikog rivala su načeli već u drugom periodu, kada su ubacili čak sedam trojki. A potom su rutinski uspeli da sačuvaju razliku i ne dozvole – objektivno vrlo slabom Zadru – ni da dođe do daha, a kamo li zapreti.

– Utakmica u Zadru nikada nije lagana – podsetio je i Veličković.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *