NOVICA ,,UBICA” O DŽIKIĆU I GRADSKOM DERBIJU

“Iskreno, mi smo samo u dva, tri minuta bili loši, a oni su se tada i odlepili… Derbi kao derbi, Zvezda nas nije ničime iznenadila. Ona igra dobro cele sezone, s njima morate da igrate svih 40 minuta. Nema kao što smo mi imali taj slučaj sa Vršcem, da odigrate malo loše, pa da se vraćate. Sa Zvezdom može da se igra samo maksimalno motivisano i u “ful kontaktu”. Tako oni igraju, to im je i dalo dosta rezultata ove sezone. Kad im odgovorimo – mislim da imamo šanse. Samo energija i tuča… tu mislim na borbu. Derbi ne igra taktika, znaju se napadi, i naši i njihovu, to je samo tuča, želja, motiv. I sreća, naravno. Mi možemo da se nosimo sa Zvezdom”, u dahu je pričao Veličković.

On se osvrnuo i na jednu verbalnu razmiricu sa strategom Partizana, Aleksandrom Džikićem.

“Nemam šta više da pričam o ‘sukobu’ sa njim (kratkotrajna razmena reči posle jednog lošeg perioda crno-belih, prim. aut). To je iza nas. Partizan mi je najvažniji, posle porodice i familije. Ovo mi je košarkaška porodica, kao i njemu. Ostavljamo to iza nas, profesionalci smo”, rekao je kapiten crno-belih.

Veličković je naglasio da on nema problem sa uvredama sa tribina, kakvih je bilo i na ovom derbiju na njegov račun:

“Ne voli niko da ga vređaju, ali mene to motiviše. Najviše sam se zbog tih stvari i vratio. U inostranstvu sam se ugasio, nema tog žara, te borbe, tog paljenja. Kada igraš pred punom halom, a oni tebi posvete pažnju… meni je to okej. Volim kontakt sa svojim navijačima, to Zvezdine možda nervira, možda ne. Trudim se da dam sve od sebe za svoj klub”, zaključio je Novica Veličković.