Novi Partizanov klinac: Pobeđivao sam Inter i Romu, hoću i Crvenu zvezdu

“Došao sam iz Proletera iz Zrenjanina. Fudbal sam zavoleo na ulici i onda me je otac odveo na prvi trening u jedan mali, lokalni klub”, rekao je skromno Bojat, momak sa zavidnim stažom u Zemunelu – punih osam godina. Od ove je prvotimac!IZVOR: MN PRESS

Kada 10. avgusta bude slavio 17. rođendan, Dragan Bojat imaće iza sebe prve “prave” pripreme u karijeri.

To je više nego izvesno nakon odluke Sava Miloševića da mladog Zrenjaninca priključi treninzima prvog tima Partizana.

Da li će brzonogi desni bek sa statusom startera u omladinskoj reprezentaciji Srbije do tada zabeležiti i prvi nastup za “A” postavu crno-belih? To ćemo tek saznati kada sezona 2020/21 bude uzela maha.

Do tada, novajlija u crno-belom taboru predstavio se navijačima skromnim izjavama, ali i konkretnom najavom žestoke borbe za poziciju u timu sa starijima od sebe.

“Došao sam iz Proletera iz Zrenjanina. Fudbal sam zavoleo na ulici i onda me je otac odveo na prvi trening u jedan mali, lokalni klub, “Sporto”. Imao sam četiri godine”, rekao je Bojat, koji je skautima iz Humske “zapao za oko” još 2012. godine na jednom turniru u Beogradu.

“Tada sam dobio poziv i prvi put zaigrao za Partizan”, rekao je tinejdžer sa zavidnim stažom u Zemunelu. Do danas, Bojat je bio standardan u svim uzrastima, a imao je sreće da radi sa nekolicinom proverenih Partizanovih majstora za rad sa mladima – od Zorana Kraljevića, preko Dragana Kecmana, Nikole Filipovića, Nenada Brnovića i Srđana Golovića.

Nijedan od njih nije imao dilemu oko toga ko “drži” desni bok.

“Najveći uticaj na mene je imao Zoran Kraljević, jer on mi je pomogao da se snađem u klubu kada sam došao još kao mali. Naučio sam mnogo od njega, kako o fudbalu, tako i o životu”, odlučio se Bojat, koji je između ostalog naučio i kako se pobeđuju rivali iz inostranstva na brojnim turnirima mlađih kategorija na kojima su učestvovali crno-beli dečaci.

“Najbolji turnir? Onaj u Rimu, tamo smo pobeđivali Bolonju, Romu, Inter…”, prisetio se Bojat, koji se nada da će slične utakmice igrati i na “glavnom” terenu u Humskoj.

To nije jedina želja koju ima…

“Želja? Ulazak u prvi tim je za mene želja od malih nogu, od kad sam napravio prve fudbalske korake i sada mi se to ostvarilo. Presrećan sam i nadam se da ću opravdati ukazano poverenje”, izjavio je, a onda taksativno naveo šta je još ostalo neostvareno na “spisku šelja”.

“Da debitujem za Partizan, onda osvojim trofej sa Partizanom, zaigram u ‘večitom derbiju’ pred našim navijačima i da, naravno, postignem gol”, nabrojao je “kao od šale”, ali se nije šalio.

“Gol Zvezdi. To mi je najveći san”, dodao je mladi Dragan Bojat.

Ponosni tata – nesuđeni fudbaler Zvezde

Dragan Bojat je prošlog oktobra potpisao prvi ugovor sa Partizanom, dve godine nakon što se zvanično preselio u Beograd i, zbog toga, završio dva razreda osnovne škole za godinu dana – sedmi i osmi. Kada je sin posle stipendijskog potpisao i profesionalni ugovor, tata Dragomir Bojat s pravom je bio ponosan. “Gaga je putovao za Beograd svaki dan i nikada nije zakasnio – ni na trening ni na utakmicu. Mi kao roditelji i porodica smo se mnogo žrtvovali za njegov uspeh u daljoj karijeri. Išao je čak i autobusom i dešavalo se da bude jedini na treningu., I trener uradi opet trening sa njim, jer je prepoznao talenat i veliku volju”, pričao je Bojat senior za portal “I Love Zrenjanin”.

Dragomir Bojat trebalo je da zaigra za Crvenu zvezdu, ali je zbog teške povrede već u 14. godini morao da završi sa fudbalom.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport