Nova misija “orlića” i opet je tu Pecarski

Košarkaš Partizana samo četiri dana po završetku U-19 Svetskog prvenstva otputovao sa mladom reprezentacijom na Eurobasket u Tel Avivu.

Reprezentacija Srbije će od 13. do 21. jula učestvovati na U-20 Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

“Orlići” pod vođstvom Olivera Popovića počeće nastup u grupi B utakmicom protiv Izraela (subota, 20.00). U nedelju se sastaju sa Ukrajinom (15.00), a u ponedeljak sa Italijom (17.15).

“Iza igrača je duga i naporna sezona, pripremni period za EP je bio kratak, ali uradili smo dosta toga u ovih mesec dana. Odigrali smo dve utakmicu u Vršcu protiv Francuske i učestvovali na turniru u Turskoj, gde smo osvojili drugo mesto, iako smo jedini vodili računa o raspodeli minutaže”, ističe Popović.

Srbiju će na Eurobasketu predstavljati sledećih 12 igrača: Vuk Vulikić, Mihajlo Jovičić, Tadija Tadić, Vuk Đorđević, Aleksa Uskoković, Stefan Momirov, Ranko Simović, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Marko Pecarski, Aleksa Matić i Miloš Stajčić.

Upada u oči prisustvo Pecarskog, koji se tek vratio sa U-19 Svetskog prvenstva na Kritu, gde su naši momci zauzeli sedmo mesto.

“Ova generacija je deficitarna sa visokim igačima i zato smo priključili Pecarskog”,objasnio je Popović.

Izvor Mondo sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *