Nikolić vidi svetle trenutke u igri Partizana: Aplaudiram i kad promaše

IMALI su košarkaši Partizana nekoliko izglednih prilika da nanesu tek drugi poraz lideru ABA lige – podgoričkoj Budućnosti i da na taj način period posle dvonedeljene pauze otvore u pobedničkom raspoloženju. Međutim, u ključnim trenucima zafalilo im je koncentracije i smirenosti, što je ekipa Aleksandra Džikića u potpunosti iskoristila za novi trijumf – 86:79.

– Oni su iskusan tim, koji igra dobro, a to su i rezultati pokazali – istakao je trener crno-belih Miroslav Nikolić, koji je već danas sa ekipom otputovao na gostovanje Lijetuvos Ritasu. – Mi smo sami sebe pobedili. Grešili smo, mašili zicere. Napravili glup faul kad nije trebalo. Nismo imali izlazni pas, koji tražim pred svaku utakmicu.

Partizan je u “Morači” imao i svetle trenutke. Nadomak preokreta doveo ih je američki tandem Miler – Vilijams-Gos.

– Dobri su stranci. Miler može da skoči, da probije. Kad god smo odigrali neku akciju, probio je protivničku odbranu neko od njih dvojice i dao pas na vreme, u tim trenucima smo igrali lepo i davali poene. I kad se promaši, aplaudiram igračima, samo je važno da odigramo akciju kako treba i da neko ostane sam.

IGRAĆEMO SVE BOLjE
CRNO-BELI silom prilika nisu na najbolji način iskoristili dvonedeljnu pauzu.
– Bar desetak dana nam je falilo po 4-5 igrača na treningu. Protiv Budućnosti sam morao da ih menjam, jer je bilo teško da držimo visok ritam igre. Ipak, mislim da je Partizan pokazao da ova generacija može, kada smo kompletni sa Čakarevićem, kada imamo još dva-tri igrača u rotaciji. Očekujem da igramo sve bolje.

Tekst : Večernje novosti