Nikolić: Grobari su neverovatni, prave odličnu atmosferu i to nas diže

Sportski žurnal piše…

Grobari će voleti Alekseja Nikolića. Bez ikakve sumnje, sa osmehom na licu koji govori da dobro zna šta priča, rekao je pred početak sezone Nenad Čanak, trener Partizana NIS.

Posle utakmice sa Zenitom, jasno je kao dan da šef struke crno-belih košarkaša nije pogrešio. Aplauz koji je sjajnog plejmejkera ispratio na klupu, u 27. minutu utakmice protiv ruskog tima, jasno je to pokazao.

U tim trenucima bilo je očigledno da je ostao bez daha, od neprekidne jurnjave protivničkih igrača, stalnog pritiskanja na loptu… Ali, to mu nije smetalo da se baš tada podigne na šut i pogodi. Trojku.

Posle svega bio je srećan, onako kao malo dete. I to nije krio. Zbog pobede, zbog atmosfere u dvorani, zbog načina na koji su ga navijači primili.

Priču posle utakmice, krenuo je od toga koliko je to bila važna pobeda za Partizan. Iako je prva, iako baš ništa ne mora da znači ako crno-beli ne nastave u istom ritmu. Ona je ipak bitna, tako su je na terenu i proslavili. Jer…

– Bilo nam je važno da uđemo u Evrokup pobedom – jasan je Nikolić.

I još važnije…

– Bilo nam je bitno da vidimo da možemo da igramo sa ekipama ovog ranga – poručio je borbeni plej.

Jer – kako je posle utakmice priznao i Sergej Karasjov, trener tima iz Sankt Peterburga – Zenit jeste pravljen da se plasira u Evroligu. Silan novac je uložen u njega.

– Istina je da su im nedostajali neki igrači – kao da je želeo da spusti loptu Nikolić.

Ali…

– Nema to veze! Treba i ovakav njihov tim pobediti. Veoma su kvalitetni, mogu sjajno da igraju. Što su i pokazali. Pogotovu u prvom poluvremenu, kada nismo znali kako da odgovorimo na njihov napad.

Atmosfera u dvorani je bila posebna. Skoro kao onda kada je svoj 14. rođendan proslavio na tribinama Arene, gledajući Partizan i Panatinaikos.

– Bilo je uživanje. Pun „Pionir“… Grobari su neverovatni, prave odličnu atmosferu. I to nas diže. Kada smo loše igrali, navijači su nastavili da nas bodre. Dali su nam energiju koja nam je bila potrebna. Zajedno sa njima, došli smo do pobede.