NIKOLA JANKOVIĆ: Fizički najzahtevnija utakmica koju sam igrao kao profesionalac

Veliku borbu pod košem sa centrima fmp1 vodio je Nikola Janković, koji je istakao da su uslovi za igru zbog prevelike vrućine bili preteški.

– Moja karijera nije izuzetno dugačka, ali ovo je sigurno bila fizički najzahtevnija utakmica koju sam igrao kao profesionalac – naglasio je Janković. – U hali je bilo pretoplo, a Zvezda je veoma čvrsta ekipa, koja igra sa mnogo kontakta i trčanja. Bilo je mnogo teško da se igra, ali smo dali poslednji atom snage i Bog nas je nagradio trojkom na tri sekunde do kraja meča.

Na prvom susretu finala, u centru pažnje je bila igra u napadu i šut za tri poena, a na drugom je slika bila potpuno drugačija. Ali ono što je zajedničko skoro svakom međusobnom duelu jeste neizvesnost do samog kraja.

– Kada se pogledaju mečevi za Zvezdom tokom ove sezone, samo je jedan, treći u polufinalnoj seriji ABA lige, bio rešen pre finiša. Čitava serija će verovatno biti ujednačena, baš kakve su i ekipe. Odlučiće detalji. Kad je naredni susret u pitanju, očekujem identično fizički zahtevan meč. Zvezda će biti domaćin, a mi ćemo morati da budemo više koncentrisani i da pokušamo da budemo konstantni, da nemamo oscilacije. Moramo da probamo da ostvarimo brejk – zaključio je Janković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *