NIKOLA GRUBJEŠIĆ:Uživam u radu sa ovom decom

Dete je Partizana i sin proslavljenog fudbalera našeg kluba.Neugodna povreda ga je ranije nego što treba odvojila od terena ali, on bez fudbala ne može.Trenutno je u svom Partizanu na mestu trenera generacije 2007.

Za naš sajt, o dečici koju trenira, o njihovom talentu i planovima, govorio je Nikola Grubješić

Nikola,fudbalska karijera je završena ali ste i dalje ostali u fudbalu i našem PartizanuKako ste se snašli u novoj ulozi tj “trenerskim vodama?

-Da,ostao sam u fudbalu,u našem Partizanu pre svega!! Malo ranije sam zavrsio karijeru, najviše zbog povrede koju sam imao! U početku sam radio sa trenerom Zoranom Tešovićem i od koga sam mnogo naučio kako se radi sa decom!! Pre godinu dana počeo sam samostalno da vodim jednu generaciju! Iskreno, uživam u radu sa decom!

Dobili ste priliku da vodite generaciju 2007,Može li u tim godima da se prepozna “fudbalska žica” među tom dečicom i ima li Partiizan budućnost u njima?

– Naravno da može da se prepozna!! Njihova kreativnost, smisao za igru… Partizan ne treba da brine za budućnost, jer u svakoj kategoriji ima mnogo talentovane dece!!

Na poslednja dva turnira osvojeno je prvo mesto.Ekipa Vam je primila samo dva gola u tim utakmicama.Da li sa dečicom idete da se na utakmicama igraju i “na gol više” ili već sada usađujete taktičke zadatke koji će ih pratiti kroz karijere?

-Partizan uvek mora da igra napadački! Ali, isto tako moraju da znaju da imaju i obaveze u odbrani!! Fudbal se sada igra u oba pravca! Oni treba da uživaju u fudbalu, jer bez strasti i ljubavi prema fudbalu je nemoguće napraviti uspeh u sportu.

Znamo da je još rano ali, da li vidite buduće vedete Partizana i srpskog fudbala u nekom od te dece?

-Ima mnoštvo talentovane dece i privelegija mi je što ih treniram,Zaista mislim da mnogi od njih mogu jednog dana da budu prvotimci Partizana! Ali, to je dalek put i moraju da shvate da je sport pre svega veliko odricanje! Da će kroz karijeru prolaziti kroz razne situacije i da shvate da nijednog trenutka ne smeju da odustanu od svojih snova. Jer, samo najuporniji mogu da postignu uspeh.

Koliko smo mi obavešteni, u septembru Vam kreće i liga sa ovim uzrastom.Da li da očekujemo da idete na rezultat i titulu ili na to da ova generacija bude jedna “skladna družina” koja se igra fudbala?

-Jeste, počinje nam liga u septembru! Oni kao deca Partizana će svaku utakmicu kroz igru ići na pobedu! Sad treba da nauče kako se igra, sad treba da greše, tj.da se igraju!! Nepojmljivo je da njima sa 12 godina ukazujem da igraju na rezultat i da se valjaju i zadržavaju vreme zarad pobede.To nije u maniru našeg kluba.

Za kraj, jedno škakljivo pitanje; Pet imena iz ove generacije klinčadije koji več sada izgledaju kao pravi fudbaleri i buduće zvezde?

– Naravno da ima dečaka koji su veliki potencijali, ali da im kažem imena-neću! Da se ne bi uobrazili! 🙂