Nije Grozni tako grozan: Bogosavac u Ahmatu na četiri godine

Vrlo brzo je ubedio ljude iz Ahmata da je igrač za taj klub i to na duže stazeNije Grozni tako grozan: Bogosavac u Ahmatu na četiri godineBogosavac, ©Ahmat

Miroslav Bogosavac je brzo ubedio Ahmat iz Groznog da je pravi igrač za taj klub. Bio je na pozajmici u sezoni koja je prekinuta zbog virusa korona, a dobrim partijama se iza kratko vreme zborio za stalni ugovor u ruskom klubu. Danas je zvanično potpisao na četiri godine, a sve je Ahmat objavio na svojim zvaničnim nalozima. To znači i da će Čukarički dobiti obeštećenje od nekoliko stotina hiljada evra, ali se ne zna još tačna cifra.

Prilično dugačak ugovor koji pokazuje da Ahmat ozbiljno računa na ovog mladog momka poniklog u Partizanu.

Bogosavac je odigrao dve utakmice za Ahmat pred pauzu, tri posle pauze, imao je i asistenciju i pokazao se dovoljno da ljudi iz Groznog shvate da je on igrač na kog se treba “kladiti”.

Zato je Bogosavac danas zvanično predstavljen kao novi igrač Ahmata i dobio je ugovor na četiri godine. On je u ovaj klub stigao zimus na pozajmicu iz Čukaričkog, a sada je Ahmat iskoristio otkupnu klauzulu i kupio ga od Čukaričkog.

Bogosavac je ponikao u Partizanu za koji ne nastupao do 2017. godine, a igrao je i za Teleoptik. U Čukarički je stigao 2017. i bio je na Brdu sve do 14. februara ove godine.

Nedavno je izabran i u idealni tim 23. kola ruske Premijer lige, a sve to nije prošlo nezapaženo pa je nagrađen ugovorom na duže staze.

Miroslav ima 23 godine, nastupa na poziciji levog beka i od sledeće sezone imati novu priliku da se pokaže na velikoj sceni kakva je ruska Premijer liga. Naravno ukoliko Ahmat obezbedi opstanak, a trenutno je na 12. mestu na tabeli, tik iznad opasne zone.

Izvor Mozzart sport