NGUEN ŽELI, ČEKA SE KLUB: Partizan posle novajlije Ndžaja na pragu angažovanja i drugog pojačanja iz norveške lige

KADA bi se pitao samo igrač, dileme više ne bi bilo – Tokmak Nguen bi se pridružio Musi Ndžaju u Partizanu. Ipak, na putu ka parafu drugog zimskog pojačanja stoje još dobra volja i spremnost na kompromis Stromsgodseta, kluba sa kojim je Nguen vezan ugovorom još šest meseci. A koliko su oni spremni za odstupanja od prvobitne potražnje trebalo bi da bude poznato već u utorak, najkasnije u sredu, kada će biti jasno da li Zoran Mirković u Turskoj može da računa na još jednog momka koji je karijeru gradio i izgradio na severu Evrope.

Ovaj 25-godišnji ofanzivni vezista rodom iz Kenije boravio je u subotu u Beogradu, razgovarao sa čelnicima kluba o mogućnosti saradnje i, kako saznajemo, prilično zadovoljan napustio glavni grad Srbije. Fudbaler kojem ugovor sa Stromsgodsetom ističe u junu ove godine bi suštinski već sada mogao da parafira predugovor sa crno-belima i pauzira do leta, ali se i on i ljudi u Partizanu nadaju da će Norvežani izaći u susret i spustiti zahteve kada je u pitanju obeštećenje. Ukoliko se to i dogodi Partizan neće imati ni najmanjih problema da na papir stavi usmeni dogovor sa Nguenom.

U iščekivanju lepe vesti sa severa Evrope, u Humskoj privode kraju još jedan posao, a u pitanju je napadač Ferencvaroša Dejan Georgijević (25), koji je u subotu proslavio rođendan, dok bi danas mogao i povratak u klub u kojem je učinio prve fudbalske korake. Nekadašnji špic Voždovca se nije naigrao u Mađarskoj u prethodnih šest meseci, upisao je samo osam utakmica i postigao dva gola, a u velikoj meri su ga i povrede omele da pokaže više. Dogovor sa Georgijevićem i Mađarima podrazumeva jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa, s obzirom na to da je Georgijevićev ugovor sa slavnim mađarskim klubom aktuelan do leta 2021.

Izvor:Večernje novosti