Nećemo Zvezdaša na klupi Partizana!

Mediji špekulišu da će Miroslav Đukić biti novi trener Partizana. Nadamo se da se ovo neće ostvariti!

U situaciji u kojoj se Partizan nalazi, na klupi crno – belih mora biti osoba koja je duboko profilisana kao navijač crno – belih. Neko ko, poput Saleta Stanojevića ili Slaviše Jokanovića, zna da pruži otpor i da se bori! Tu, rođeni Zvezdaš poput Đukića nema mesta.

U situaciji kada vlast gura naše arhineprijatelje, kada državni vrh, fudbalski savez, mediji i sudijska komisija čine sve da Zvezda bude šampion, na mestu šefa stručnog štaba, Partizanu treba nepokolebljiva ličnost, jak karakter, koji je čvrsto profilisan u crno – bele boje. Đukić, uprkos solidnom trenerskom znanju, to nije.

Ako bi se desilo da Đukić postane trener, usled sudijskih krađa i nameštenih Zvezdinih utakmica, brzo bi napustio primarni cilj – osvajanje titule i bavio se evro takmičenjima. Bio bi Partizanov trener po ukusu državnog vrha i Crvene Zvezde. Dobrim rezultatom u Evropi bi sebi podigao cenu, ali to nije ono što je najvažnije za Partizan. Partizanu treba, borac, pobednik, karakter kao stena.

Đukić je već nekoliko puta oštetio Partizan, i pokazao kakva je ličnost. Svi se sećamo gafa protiv Mladosti iz Lučana, kada je namerno stavio u sastav igrače sa parnim žutim kartonima, koji su ovim njegovim potezom izgubili pravo nastupa u večitom derbiju. Drugi potez je još gori, Đukić je pred izuzetno važnu utakmicu protiv Fenera, surovo oštetio Partizan, zadržavajući Ljubomira Fejsu na nebitnom reprezentativnom takmičenju, zbog čega ovaj nije igrao ovu izuzetno bitnu utakmicu u evro takmičenjima.

Partizanu treba dokazani Partizanovac na klupi, osoba sa iskustvom i ličnim integritetom. Neko ko je potpuno ostvaren kao trener, zvučno ime koje bi se beskompromisno borilo za novu šampionsku titulu, uprkos pritiscima iz vrha vlasti i fudbalskog saveza.

Pogledajmo javni nastup Đukića, koji više liči na obraćanje kandidatkinje za mis sveta, ili Dalaj Lame, nego crno – belog generala u ratu za šampionsku titulu. Mlako, tunjavo, neodlučno. I zvezdaški, nekako.