“Ne zna se ko pomaže, ko rotira…”

Tekst :Mondo sport ; Još jedna bleda partija crno-belih, povici sa tribina: “Muto, odlazi”. I zanimljive izjave posle poraza od berlinske Albe u Evrokupu – svi znaju šta je problem, ali ne i kako da bude rešen.

“Šta se dešava sa odbranom? Pa… nema je, ne igramo je, jednostavno je”, bio je odgovor Vanje Marinkovića posle novog poraza Partizana u Evrokupu od berlinske Albe.
Alba, ekipa prosečnog evropskog kvaliteta, radila je šta je htela u “Pioniru”, a igrači Partizana kao da su bili omađijani – odbrana bušna, promaja duva…
“Loše branimo pik na centru, ne zna se ko pomaže, ko rotira… Mislim, poznaje publika košarku, ali nisam očekivao ovo od njih. Što se tiče odbrane, stvarno je loša”, kaže Vanja Marinković, konstatujući ono što su svi videli na utakmici.
Pitanje je onda – šta rade na treninzima i da li to rade na treninzima?
Miroslav “Muta” Nikolić je bio prozvan od dela publike. “Muto, odlazi”, čulo se iz grla grupe simpatizera Partizana.
Ovo je bio njegov odgovor posle utakmice:
“Došao sam ovde sa željom da nešto napravimo, ali u Evropi – teško. Pogledajte malo ko igra za nas. To su sve ‘bek-ap’ igrači. Ja pokušavam od Marinkovića da napravim lidera, guram Pecarskog, kao što sam tokom čitave karijere gurao mlade igrače… Dovodili smo pojačanja u hodu… Ja drugačije ne mogu. Ako neko može bolje, nije problem da ja odem”.

I on je konstatovao da njegova ekipa slabo igra odbranu, ali nije ponudio odgovor – zašto je to tako. Tačnije, dao je delimičan odgovor, ne i da li ima lek za tu boljku.

Trener Partizana kaže da u njegovom timu ima dosta igrača koji igraju slabu individualnu odbranu, onih koji nisu obučeni da igraju odbranu, ali i da je protiv Albe zatajila timska odbrana.

“Ovo uopšte nije bio dogovor, da idemo igračima Albe ispod bloka i puštamo šuteve. Malo nas je stigao umor i nismo bili pravi. Oni su nas dobro skenirali, tako da u napadu nije ništa funkcionisalo, dok smo u odbrani bili katastrofalni”, rekao je Miroslav Nikolić.