Naši “Mađari” pred eliminacijom!

U Mađarskoj je u toku plej of. Naši – Živko Gocić, Mića Aleksić, Miloš Ćuk i Andrija Prlainović se nalaze pred eliminacijom u polufinalu plej ofa. Još jedna stepenica deli crno – bele asove, koji sada nose kapicu šampiona Evrope iz Mađarske, od ispadanja. Naime, čudan sistem takmičenja po kome se bodovi iz ligaškog dela prenose u plej of, i finalista je ekipa koja prva osvoji 7 bodova u direktnim duelima, je posle jučerašnje pobede Egera u Solnoku, doveo još jednog crno-belog, golmana Baneta Mitrovića, na korak do finala.

Obe ekipe su u plejof prenele po 3 boda iz lige, ali je Eger juče slavio 13-14 (3-3) i sada ga samo jedna pobeda deli od finala. U regularnim delu je bilo 3-3, uz 2 gola Prlainovića.

Pristupilo se izvođenju peteraca. Od 5 Solnokovih šutera, čak 3 igrača su naši Gocić, Aleksić i Prlainović. Posle 5 serija bilo je 5-5, pa shodno vaterpolo pravilima, dolazi do nastavka šutiranja, ali od strane igrača koji su već šutirali. Žile i Mića su po 2 puta bili precizni (10-10 u petercima), ali je Prlainovićev 3. šut, u 11. seriji, Mitrović odbranio, što je bilo dovoljno za slavlje Egera, jer mađarski reprezentativac Viktor Nađ, nije uspeo da odbrani ni jedan od 11 šuteva Egerovih igrača.

Solnoku je sada potrebna pobeda na gostovanju, da bi obezbedili majstoricu na svom plivalištu.

Ostali crno – beli, koji nose kapicu Ferencvaroša spremaju se za finale. Boba Nikić, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić čekaju rasplet derbija Solnok – Eger i protivnika u finalu,  a već su pre par dana osvojili LEN kup.

Kako god, mađarski plej of je jako zanimljiv, a poseban šmek mu daju osmorica Partizanovaca, koji su udarne igle svojih klubova.