Najteži period za Marka Nikolića od odlaska iz Partizana, šta je rekao posle još jednog neprijatnog iznenađenja?

Godinu i po je već srpski stručnjak Marko Nikolić na klupi MOL Vidija, nekadašnjeg Videotona, i u proteklom periodu uspeo je da ostvari istorijske rezultate sa ovim mađarskim timom – od osvajanja dugoočekivane šampionske titule, do plasmana u grupnu fazu Lige Evrope ove sezone. I prošle je bio na korak od tog uspeha, ali mu se u plej-ofu kvalifikacija isprečio njegov bivši klub Partizan koji je posle 0:0 u Beogradu slavio sa 4:0 u Felčutu.
U Ligi Evrope, Nikolićev tim se jesenas prilično dobro pokazao, do samog kraja grupne faze bio je u igri za ”evropsko proleće”, ali mu je ono na kraju ipak izmaklo.
I kada se očekivalo da će posle zimskih priprema silovito ući u drugi deo sezone u Mađarskoj, da će rasterećeni evropskih obaveza napasti vodeći Ferencvaroš u pokušaju odbrane trona, dogodilo se nešto potpuno neočekivano.
U prva dva kola prolećnog dela sezone, MOL Vidi je odigrao dve utakmice na svom terenu, protiv ekipa iz donjeg dela tabele i – obe izgubio! Prvo od Puškaš Akademije prošlog vikenda (0:3), a onda i sinoć od DVTK-a (1:2).
Ferencvaroš je otišao na ”plus devet”, a Honved se približio MOL Vidiju kome je sada i drugo mesto ugroženo.
Šta posle svega kaže Marko Nikolić?
”Očigledno je da smo trenutno u teškom periodu. Za godinu i po, stvari su bile kao iz snova, igrali smo velike utakmice, pa imam mali osećaj da sada plaćamo neku cenu svega toga. Nismo imali sreće ni prošle nedelje, ni sada. Ne mogu ništa da kažem loše o ekipi, svi su se borili, svi su želeli da pobede. Moramo ostati jaki i početi da osvajamo bodove”, istakao je Nikolić.

U sledećem kolu Nikolićev tim gostuje ekipi MTK, petoplasiranoj na tabeli.

Izvor:Sportske net