Najgora godina uprave Partizana: Dug narastao na rekordnih 31 milion evra

Šta je Partizan uradio u 2020? Izgubio je od Vojvodine finale Kupa Srbije, u prvenstvu, u proleće, nije bio u poziciji ni da mašta o prvom mestu, ostao je bez grupne faze Lige Evrope; za klub takve veličine (2015 – titula, LE, 2016 – kup, 2017 – dupla kruna, zima u LE, 2018 – kup, 2019 – kup, LE) – „bilo, ne ponovilo se”

Uspešnost uprave meri se kroz – rezultate i finansije.

Šta je Partizan uradio u 2020? Izgubio je od Vojvodine finale Kupa Srbije, u prvenstvu, u proleće, nije bio u poziciji ni da mašta o prvom mestu, ostao je bez grupne faze Lige Evrope; za klub takve veličine (2015 – titula, LE, 2016 – kup, 2017 – dupla kruna, zima u LE, 2018 – kup, 2019 – kup, LE) – „bilo, ne ponovilo se”.

Kakav je saldo u kasi, doduše, s presekom na kraju 2019?

Dug je narastao na rekordnih 31 milion evra: tačno, nije uračunat priliv od transfera Strahinje Pavlovića (10), međutim…

Kad se to utopi na redovno servisiranje obaveza, zar nismo na istom? Partizan da bi preživeo moraće da prodaje igrače (eliminacijom od Šarlroe drastično će da im padne cena; u krajnjem slučaju – oslabljena je pregovaračka pozicija), no, čak i da to budu osmocifrene brojke, šta od toga imaju navijači – zainteresovani za trofeje i Evropu, nikako „mamićevsko” busanje u grudi.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *