Najdžel Kenedi i Partizan na bis!(FOTO GALERIJA)

Zvanični sajt FK Partizan

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održao je  spektakularni koncert pod nazivom „Od Baha do Geršvina“ na otvaranju  50. BEMUSA.

Kao veliki navijač Aston Vile i poljske Krakovije, Kenedi je tokom boravka u Beogradu izjavio da u Srbiji navija za FK Partizan. Uz ovacije publike u Sava Centru, koja je Kenedija nekoliko puta pozivala na bis, na samom kraju koncerta uručen mu je i dres Partizana sa njegovim prezimenom ispisan ćirilicom i brojem 22.

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi, kao što su numere – Summertime, They Can’t Take That Away From Me i Porgy and Bess obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu Kennedy Meets Gershwin, objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Biljana Obradović

Foto galerija: Dušan Milenković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top