Nagrada za junaka derbija: Ostojiću novi ugovor

Uprava Partizana će iskusnom štoperu ponuditi nastavak saradnje na još godinu dana

Partizanov junak finala Kupa Srbije, Bojan Ostojić, dobiće nagradu za gol vredan trofeja. Iskusnom štoperu, kojem ističe ugovor za nekoliko dana, biće ponuđeno da ostane u Humskoj i da nastavi karijeru u klubu u kojem je proveo poslednje tri godine.

Kako saznaju Novosti, Partizan će Ostojiću ponuditi produžetak saradnje na još godinu dana. Dogovor bi trebalo da usledi tokom naredne nedelje, pre nego što fudbaler ode na zasluženi dvonedeljni odmor.

Ako je suditi po Ostojićevoj izjavi posle derbija, sa njegove strane ne bi trebalo da bude problema oko nastavka saradnje.
Da li ostajem? Šanse su 50-50. Ja hoću, oni neće“, našalio se 35-ogodišnji štoper Partizana.

Sigurno je da su na čelnike crno-belih uticale i reči trenera Sava Miloševića, koji je pohvalio komandanta odbrane i za igru na derbiju i ceo period otkako je on došao na mesto šefa struke u Humskoj 1.
Ostojić je zaista fenomenalan momak. Vidim da ga mnogi ovih dana opraštaju od Partizana i fudbala. Ja sam suprotnog mišljenja. Nije samo gol koji je postigao, odlično je igrao celu utakmicu“, rekao je Milošević.

Novi ugovor biće u neku ruku i priznanje uprave Partizana da se ogrešila o Ostojića kada je u prvom delu sezone bio skrajnut i trenirao mimo ekipe. Tek po dolasku Sava Miloševića iskusni defanzivac je ponovo postavo standardni prvotimac, a on je na to odgovorio odličnom igrom i golom za pobedu u finalu Kupa na Marakani protiv Crvene zvezde (1:0).

Bojan Ostojić je, u neku ruku, bio i mentor mladim štoperima Nikoli Milenkoviću, koji je za 5.100.000 evra prodat Fjorentini i Strahinji Pavloviću, koji je na korak od transfera u Juventus, vrednog najmanje 6.000.000. Možda u narednoj sezoni „spremi“ i Svetozara Markovića za selidbu u neki veći klub.

Izvor Mozzart sport