MUTO,OVAKO SE NE IGRA KOŠARKA

Mozzartsport

Partizan je došao bez velikih očekivanja u Berlinu, a Alba ga je surovo ispratila iz Nemačke prestonice. U prvoj utakmici C grupe Evrokupa nemačka ekipa savladala je Partizan sa 111:85. 

Ako je ovo zamišljeno da bude škola za ekipu Partizana – onda ubedljiv poraz nekako i može da se “svari”. Naravno, samo pod uslovom da se iz njega izvuku neke pouke. Sve ostalo bilo bi narušavanje ugleda kluba. Najdžel Vilijams Gosu prvom i Đoko Šalić u drugom poluvremenu bili su jedini spremni da pruže otpor Nemcima.

Ono što se u ovoj katastrofalnoj večeri za Partizan može nazvati pozitivnim su minuti za Tadiju Tadića i Marka Pecarskog, kao i debi Aleksandra Aranitovića koji se oporavio od povrede.

Partizanu sada preostaje da se presabere i spremi za gostovanje Zadru u Jadranskoj ligi koja je označena kao prioritet ove sezone. A sledeće srede u Beograd stiže Lijetuvas Ritas u drugom kolu Evrokupa.

Najefikasniji u Albi bio je Baterfild sa 24 poena, Sikma je dao 19, a Peno 15. Kod Partizana je Vilijams Gos ubacio 22, Miler i Marinković po 15, a Šalić 12 poena.

Kada jedna ekipa za poluvreme primi 57 poena, to znači da praktično nije igrala odbranu ni u jednom trenutku. Ili je igrala nešto što samo liči na defanzivu, previše mekano. A upravo to je demonstrirao Partizan na meču u Berlinu.

Jer, koliko god bile opravdane priče o tome kako crno-beli imaju mladu i neiskusnu ekipu, ovakva statistika jasno ukazuje na ogroman problem koji je i posledica ili nedostatka kvaliteta ili slabog voljnog momenta.

Alba je radila šta je htela Nikolićevoj ekipi oslabljenoj za lakše povređenog Čakarevića. Ali ni to nije izgovor za upadljivu letargiju. Samo u prvoj četvrtini Partizan je držao kakav-takav priključak pre svega zahvaljujući Najdželu Vilijamsu Gosu.

Ogromne probleme Partizanu zadavala je Albin presing zbog kojeg su crno-beli u ranoj fazi utakmice izgubili dosta lopta i nemačka ekipa tako je uspela već na startu da goste natera na probleme u organizaciji igre.

A iz toga je usledila nesigurnost i u svim ostalim elementima. Jedino je Vilijams Gos bio koliko-toliko raspoložen za igru, mada je i on bio prilično nesiguran na lopti.

Na drugoj strani Alba nije imala problema pogotovo u ofanzivnom delu igre. Veoma dobro su se snašli Spenser Baterfild, Luk Sikma, pa i Stefan Peno i Nils Gifi. Brzo i lako je Alba došla do ogromnih plus 20 – 46:26 u završnici prvog poluvremena. Samo za nijansu je Partizan delovao ozbiljnije kao ekipa u drugom poluvremenu, mada je tada jedina dilema bila sa koliko razlike će Alba da trijumfuje.

Prilično opušteno i atraktivno su igrali domaćina u završnici utakmice, a zašto i ne bi kada je na drugoj strani bio samo Đoko Šalićkoji se borio da spasi ono što se spasiti može – a to su čast i obraz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *